20 jaar Passaat

Takahashi

Het bergstadje Takahashi was vroeger een belangrijke plaats door de kopermijn die al in sinds 807 in gebruik was. De mijn is gesloten en Takahashi is daardoor wat in de vergetelheid geraakt, maar de culturele rijkdommen uit die tijd, zijn goed bewaard gebleven. Het meest in het oogspringend is het mooie kasteeltje op de bergtop. Het is een van de 12 originele kastelen van Japan en de enige die op een bergtop ligt. Het kasteel is niet zo groot en binnenin het kasteel is niet zo heel veel te zien, maar de wandeling door de bossen berg op en de buitenkant van het kasteel zijn zondermeer de moeite waard. In Takahashi zelf zijn een aantal traditionele en dus ommuurde samuraihuizen te vinden die zijn opengesteld voor het publiek. Er zijn ook een aantal prachtige koopmanshuizen te vinden die nu min of meer een soort van museum zijn en dus open voor publiek. De mooisten en grootste is het huis van de Ikegami familie, rijk geworden door de sojasaus en verstrekken van lening. Je kunt hier gratis naar binnen en naast de gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden, zie je ook traditionele werktuigen die gebruikt werden voor de productie van soja.
UIteraard vind je in een stad als deze de nodige tempels en de mooiste daarvan is de Raikyuji tempel en deze moet je vooral bezoeken vanwege de prachtige zen tuin, aangelegd door een belangrijke samurai; Enshu Kobori, die in Japan meerdere tuinen heeft aangelegd. Hij was degene die op het idee kwam om struiken als buxus in bepaalde vormen te snoeien, iets wat heden ten dage nog steeds gebeurd.
Wie ook wat moderns wilt zien, op 8 kilometer buiten de stad  in het plaatsje Nariwa vind je het Nariwa Art Museum, ontworpen door de vermaarde Japanse architect Tadao Ando. Het bijzondere gebouw is vooral de reden om het te bezoeken, zeker voor liefhebbers van moderne architectuur. 
Takahashi heeft  veel te bieden, zeker ook in combinatie met Fukiya en het is verrassend dat er nog maar weinig toeristen hier komen, wat een bezoek aan deze regio extra aantrekkelijk maakt
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.