Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Bolivia
Home>Bestemmingen>Bolivia

Bolivia

Bolivia is een van de meest authentieke bestemmingen in Zuid Amerika. Door de onherbergzaamheid is de lokale cultuur weinig beinvloed door de moderne tijd. Tel daarbij op de vele verschillende en fascinerende landschappen als het hooggebergte en het regenwoud en alles wat er tussen zit, en je hebt een van de aantrekkelijkste landen om te reizen.

Maar reizen in een land wat een matige infrastructuur heeft en waar nauwelijks Engels wordt gesproken, maakt het reizen niet altijd makkelijk, maar wie zich daarop instelt, heeft de tijd van leven in Bolivia. We kunnen in dit land echt van alles voor je organiseren en een combinatie met de omliggende landen is geen probleem voor ons, dus voeg gerust plaatsen toe aan je reisplan die buiten Bolivia liggen.

Praktische informatie

Klimaat:
Het klimaat kan bijzonder uiteenlopend zijn in Bolivia maar kan verdeeld worden in twee perioden; de droge en de natte periode.  In de lager gelegen gebieden is het natuurlijk warmer, dan in de hogere streken. De meeste neerslag valt in de Andes in de maanden december, januari en februari, wanneer het op het zuidelijk halfrond zomer is. De droge periode van april tot november is veruit de beste tijd om te reizen. In de Andes is het is dan droog en helder weer. De temperaturen liggen dan wel lager en ’s nachts kan het sterk vriezen, zeker op de Altiplano. Op de zoutmeren van Uyuni worden dan soms ’s nachts temperaturen gemeten van -15 graden Celcius of nog kouder. Overdag is het aangenaam als de zon schijnt, maar zodra de zon achter een wolk verdwijnt, lijkt het erop alsof de temperatuur tientallen graden daalt. In het Amazone gebied is de beste reistijd ook in de droge tijd want in de regentijd zijn de wegen vaak onbegaanbaar.

Geld :
Op je reis kun je het beste je pinpas met een cirrus of maestro logo op de achterkant meenemen, maar verwacht buiten La Paz en Santa Cruz weinig tot geen pinautomaten. 

Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 150.= . Dit bedrag besteed je aan entrees, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.

Vluchten :
en aantal luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Bolivia. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Ingentingen en medicijnen:
Voor Bolivia worden de volgende inentingen geadviseerd:

  • Typhus; 1 prik, minimaal 13 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobline. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.
  • Gele Koorts; 1 prik. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt voor in het Amazone gebied van Bolivia. Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GG en GGD, de huisarts, het AMC in Amsterdam 020 - 566 3800, of tel 0900- 9584 reizigersadvies- en vaccinatiebureau
of Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam tel 0900-503 40 90, voorafspraken 010-412 38 88
Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zelf zorgt voor zijn eigen medicijnen.  Bij de boeking krijg je een lijst toegestuurd met geadviseerde medicamenten om mee te nemen.

Algemeen:

Wat mee te nemen en voorbereiding
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier dan niet te veel meenemen. Een mooi streefgewicht is 12 Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen,aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items. Een warme slaapzak en matje is aan te bevelen voor degene die een trektochten loopt. Degene die de jungle bezoekt wordt een lakenzak aangeraden om mee te nemen, een muskietennet is niet nodig als je georganiseerd gaat met een toer.

Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan wel, maar is vaak niet praktisch al laten we de keus altijd aan je zelf. Een zeer uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt op aanvraag naar je opgestuurd of anders nadat we de boeking van je ontvangen hebben.

Reisdocumenten
Voor Bolivia heb je geen visum nodig. Je mag 90 dagen maximaal in het land zijn.Het enige waar je paspoort aan moet voldoen, is dat deze na vertrek uit Bolivia nog minstens zes maanden geldig is.

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.

Regenwoud en Zoutmeren

23 dagen | € 3068,00

De ongekende diversiteit van Bolivia komt helemaal aan bod in deze reis. Trek van dorp naar dorp ver een oude handelsoute tussen Samaipata en de witte stad Sucre en acclimatiseer gelijk aan de hoogte. Via zilverstad Potosí naar het buitenaardse Salar de Uyuni, en geniet van de flora en rijke fauna in het unieke Madidi nationale park, een van de beste parken in Zuid Amerika en gek genoeg vrij onbekend.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

De Zuid Amerikaanse woestijn

19 dagen | € 2980,00

Een ideale ( onze ) zomerreis, enkel zon in deze regio. Ontdek de Atacamawoestijn bij San Pedro en trek verder over de Andes naar Uyuni door desolate landschappen. Via het nog onbekende Tupiza met nog meer verbluffende landschappen naar het noordwesten van Argentinië en ontdek per huurauto deze regio met gezellige koloniale Andesstadjes als Humahuaca en Purmamarca.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Reis langs de toppen van de Andes

24 dagen | € 2998,00

Een reis met een ongekende diversiteit aan landschappen, bevolking en cultuur. Hoewel je door drie landen reist, is het de Andes die de centrale rol speelt in de reis. Een reis voor de wat meer ervaren reiziger, die weet dat je soms wat ongemak voor lief moet nemen om op bijzondere plekken terecht te kunnen komen zoals overnachten bij Indianen op het Isla Amantani of de zeer spectaculaire jeeptocht bij Uyuni.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Zilverroute naar San Pedro

20 dagen | € 2580,00

Volg de oude handelsroute tussen Samaipata en Sucre en zie een stuk Bolivia waar toeristen niet komen. Mooie traditionele dorpen waar de geest van Che Chevara nog immer rondwaard. Trek over de ruige Andes via ongelooflijke landschappen tijdens de Salar de Uyuni jeeptocht en ontspan daarna in het oasestadje San Pedro de Atacama en geniet wat de woestijn hier te bieden heeft, maanlandschappen en enorme geisers.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden