20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Potosí

Potosí is de hoogste stad ter wereld op 4070 meter en dankzij de beroemde zilvermijn van de Cerro Rico (rijke berg) die aan de voet van de stad ligt is Potosí eeuwenlang een belangrijke stad geweest. De stad is inmiddels door Unesco tot cultureel monument verklaard vanwege de rijk versierde gebouwen en kerken die de stad een sfeervolle indruk geven. Al deze rijkdom is te danken aan deze bijna onuitputtelijke zilvermijnen in de berg. Deze mijnen maakten de geschiedenis van Potosí even rijk als afschuwelijk. Zodra de Spanjaarden ontdekten wat voor rijkdommen er in de bergen rondom Potosí huisden, lieten ze duizenden (laagland) indianen, en later ook negerslaven, werken in de mijnen. Het werk was erg zwaar, mijnwerkers werkten èn sliepen in de mijnen en de erbarmelijke omstandigheden alsmede de hoogte zorgden ervoor dat er in de loop van een paar honderd jaar miljoenen mensen zijn omgekomen. Het legde de stad Potosí echter geen windeieren: ooit was Potosí een van de grootste en rijkste steden ter wereld. Aan het einde van de negentiende eeuw daalde de zilverprijs echter gigantisch en momenteel bestaat de export voornamelijk uit tin en zink. Je kunt een bezoek brengen aan deze mijnen en je zult ervaren dat er voor de mijnwerkers niet veel veranderd is als tijdens de Spaanse overheersing (zie voor meer informatie bij excursies). Verder is een bezoek aan ‘ la Casa Real de la Moneda’ absoluut de moeite waard. Dit gebouw heeft in vroegere tijden dienst gedaan als gevangenis, vervolgens als fort en uiteindelijk als Munt. Je vindt er de oude machinerie die gebruikt werd voor het slaan van munten en je vindt er een mooie collectie religieuze kunst. Het gebouw zelf met zijn metersdikke muren is imponerend. Verder zijn er in Potosí talloze kerken te bezichtigen, waarvan enkele zeer mooi en intrigerend zijn. De straatjes van Potosí zijn ook leuk om doorheen te dwalen of ga eens rustig op een bankje zitten op het plein en neem de lokale bevolking in je op.

Er is wel een vliegveld in Potosí maar dit vliegveld wordt nog niet gebruikt voor personen vliegtuigen. Het makkelijkste is om naar Sucre te reizen met de bus en daar een vliegtuig te nemen.

Bussen zijn er regelmatig vanuit Potosí naar vele steden in Bolivia. Het bussysteem van Bolivia is zo dat de bussen meestal ’s ochtends vroeg en/of ’s avonds vertrekken. Overdag is er vrijwel geen vervoer mogelijk maar ook dit wordt steeds vaker wel een optie. Van Potosí gaan ook regelmatig bussen naar het dorp Uyuni (ongeveer vier uur) waar de beroemde zoutvlakten te zien zijn.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.