Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Nepal
Home>Bestemmingen>Nepal

Nepal

Mysterieuze bergreuzen die oprijzen uit het laagland, schilderachtige steden uit de middeleeuwen en een kruispunt van religies, gevestigd in spectaculaire landschappen, dat is Nepal ! Een land waar je zowel actief en cultureel uitstekende uit de voeten kunt. Maar daarnaast zijn er prachtige natuurparken, het groene laagland, Terai genaamd, met vergeten dorpen en de Tibetaanse bevolking verscholen hoog in de Himalaya's.

Maar welke trektocht moet je maken? Welke koningsstad mag je niet missen? En kan je altijd de Mount Everest zien ? En ook op alle andere vragen, hebben we een antwoord en of plan om dat mogelijk te maken. Zie een aantal voorbeelden hieronder, maar pas het gerust aan of laat ons weten wat je anders zou willen, we maken immers alle reizen op maar voor je.

Praktische informatie


Geld:
Je kunt bijna overal cash geld omwisselen. Neem gerust euro’s mee, geen probleem. Uiteraard kan je ook pinnen, niet overal, maar in de grote steden vindt je voldoende pinautomaten. Probeer niet te betalen met je creditcard in een restaurant, dat zal niet lukken en is niet gebruikelijk.

Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 100.= . Dit bedrag besteed je aan entree’s, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken. Echter als je een compleet verzorgde trektocht maakt van 2 weken zal het bedrag lager zijn. Het een en ander hangt dus sterk afvan je reisschema en wat van te voren is geboekt.

Voor Nepal worden de volgende inentingen geadviseerd:

  • Typhus; 1 prik, minimaal 13 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobine. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt uitsluitend op het platteland voor en met name in de Terai, de laaggelegen gebieden aan de grens met India. Vooral in gebieden met een slechte infrastructuur loop je een risico. Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GG en GGD, de huisarts, het AMC in Amsterdam 020, of tel 0900- 95 84 (tel informatie), reizigersadvies- en vaccinatiebureau of Travel Clinic van het Havenziekenhuis in R’dam tel 0900-503 40 90,

Vluchten
Een aantal luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Nepal. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Algemeen:

Wat mee te nemen en voorbereiding
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items (een warme slaapzak is aan te bevelen, maar niet echt nodig, mits je geen trek of wandeltocht loopt). Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt naar je opgestuurd, nadat de boeking binnen is. Indien je een wandeltocht of trektocht gaat maken,ontvang je een aangepaste checklist die hierop gericht is.

Reisdocumenten
Je paspoort moet bij vertrek uit Nepal nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Voor Nepal heb je ook een visum nodig, die je aan moet vragen bij Consulaat van Nepal in Amsterdam. Hoe de procedure precies in zijn werk gaat, krijg je na je boeking toegestuurd.
De meest actuele informatie mbt visum voor Nepal is terug te vinden op http://visumcentrale.nl/?login=passaatverrereizen

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten.

Per Spoor naar het Dak van de Wereld

20 dagen | € 3655,00

Met deze reis combineer je de hoogtepunten van China met die van Tibet en reis je per trein en auto over de hoogste passen ter wereld! Om dat probleemloos te laten verlopen, overnacht je in een Tibetaans kloosterdorp Ta'er Si nabij Xining op een aangename hoogte van 2600 meter, zodat je de hoogtepunten als Lhasa, Gyantse en Shigatse en de hoogste punten van je verdere reis met plezier kunt beleven.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden