20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Kodari

Vanaf Tingri naar Kodari is een dag om nooit te vergeten. Er kunnen zich allerlei verrassingen voordoen, positieve in de vorm van een onverwacht festival onderweg of wat minder positieve als verslechterde wegcondities of een kudde yaks.
Je zult vroeg vertrekken, omdat slecht weer de weg condities op dit gedeelte van de route behoorlijk kunnen verslechteren. Aardverschuivingen kunnen zich voordoen op deze route. Dit kan inhouden dat we vertraging oplopen en of regelmatig achter op een vrachtwagen moeten stappen en van aardverschuiving naar aardverschuiving rijden. Meestal als er een langere afstand te voet overbrugd moet worden, zijn er dragers voorhanden. Garantie geven we echter niet en draagbare en handelbare bagage is zeker aan te bevelen.Aan deze weg wordt altijd hard gewerkt om hem begaanbaar te houden, omdat het een belangrijke handelsroute is tussen China, Nepal (en India).
Het voordeel van een vroeg vertrek is dat je vaak mooie zonsopkomsten heb over de Himalaya’s wat het een geheel andere dimensie geeft. Een andere reden om vroeg weg te gaan is, dat je juist in de ochtend boven op de LaLung-la pas op 5220 meter, een magnifiekuitzicht hebt op de Himalayaketen waar je vele toppen boven de zevenduizend meter ziet en zelfs eentje boven de 8000 meter. Na de pas daal je razendsnel af en volg je wat begint als een kleinstoompje en eindigt als een rivier tot aan Kathmandu. Je ziet de Himalaya voor je opdoemen en je realiseert je dat je met het riviertje de Himalaya doorsnijdt in plaats van oversteekt. Nadat je deze natuurlijke barrière achter je hebt gelaten, kom je opeens in een groene wereld terecht, de overgang is wel heel abrupt. De lucht voelt vochtiger aan, je bent aan de regenzijde van de Himalaya en Nepal is slechts een paar kilometer verder op. In een paar uur ben je van 5220 meter afgedaald naar 2200 meter! en land je uiteindelijk in Kodari, niet veel meer dan een lijn huizen langs de weg en daardoor kan de weg wel eens geblokkeerd zijn dan iets anders dan stenen.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.