20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Japan

Hightech en tradities zijn twee kenmerken, die vaak naadloos in elkaar overgaan in het 'Land van de Rijzende Zon'. Het maakt Japan daardoor een van de meest intrigerende bestemmingen in Azie en ver daarbuiten. Torenhoge gebouwen met vernieuwde architectuur staan naast houten huizen, waar de Japanner nog altijd op de traditionele manier woont en leeft; slapen op de tatamivloer en misosoep als ontbijt.

De grote steden zijn verbonden met de beroemde Shinkansen, de hoge snelheidtrein die gemiddeld 2 seconden vertraging heeft per jaar, maar wat als je ook het andere Japan wilt zien? Het platteland, de natuur en ook de traditionele manier van leven wilt ervaren bij een Japanse boerenfamilie? Hoe pak je dat aan ?  Hoe communiceer je en wanneer moet je buigen? Om je daarmee op weg te helpen, vind je hieronder een aantal voorbeeldreizen, die je als startpunt kunt gebruiken om je eigen reis samen te stellen. En daarnaast kennen wij als reisorganisatie Japan als geen ander, we hebben er gewoond en kunnen echt al je vragen beantwoorden  en je uiteraard van advies voorzien hoe je Japan echt kunt ervaren in al zijn rijke facetten.

Lees meer

 Praktische informatie

Japan kort en krachtig

12 dagen | € 1898,00

Japan kort en krachtig
Een reis waar veel Japan in zit, met excursies die je Japan op vele verschillende manieren laat ervaren. Wandelen op Mount Fuji en door de Macha theeplantage bij Wazuka. Maar ook bezoek je een weverij in Kyoto, ga je fietsen door kleine straatjes in Tokio en slaap je in een klooster bij de monniken in Koyasan.

Traditioneel Japan

18 dagen | € 2218,00

Traditioneel Japan
Een compacte Japanreis door een regio met veel tradities. Ervaar het kloosterleven in Zenkoji, loop over de postroute tussen Tsumago en Magome, Zie de traditionele boerderijen in Ogimachi, struin over de ochtendmarkt in Takayama en relax in een onsen in Shin Hotoka zoals Japanners al eeuwenlang doen. Verder bezoek je de schitterende theeplantages in Wazuka waar je bij een theeboer kunt overnachten en bezoek je de oude hoofdstad Nara.

Japan Luxe (4-5 sterren niveau)

13 dagen | € 3160,00

Japan Luxe (4-5 sterren niveau)
Japan en luxe, het zal je unieke ervaringen opleveren! Geen enkel ander land zal daar zo een bijzondere invulling aan geven. Een reis met de supersnelle Shinkansen langs de bekende hoogtepunten TokioMt. Fuji en Kyoto, maar ook genieten van de ongekende Japanse gastvrijheid en voortreffelijke maaltijden in topryokans als in Hakone en tussen de moderne kunst in een museum (!)  op Naoshima.

Volg de Bergroute naar Kyoto

18 dagen | € 1948,00

Volg de Bergroute naar Kyoto
Gek op bergen? Dan zit goed met deze reis. Maar niet alleen bergen zal je zien, ook maak je echt kennis met de mensen die daar wonen en leven. Zo overnacht je in Hida Ichinomiya bij een boer, waar je workshop Japanse noodles krijgt en in Yamazoe zal de boer je laten kennis maken het prachtige platteland rondom. Maar uiteraard ook de serene sfeer in de tempels van Kyoto en Nara zal je ervaren.

Beleef de Tradities van Shikoku met Selfdrive

18 dagen | € 2138,00

Beleef de Tradities van Shikoku met Selfdrive
Shikoku is het meest traditionele eiland van de grote 4 eilanden. Vele bijzondere dingen zijn hier te doen. Overnacht in Ishidatami in een schitterende oude boerderij, ga Japans papier ( wasi ) maken in Yushuhara en wandel een paar dagen mee over de legendarische 88 tempel perlgrimsroute. Maar ook ontspanning in heerlijke onsen ( warmwaterbronnen ) en geniet van een van de mooiste tuinen in Takamatsu.

Ervaar de moderne kunst van Design en Architectuur

18 dagen | € 2260,00

Ervaar de moderne kunst van Design en Architectuur
Japan is ook het land van moderne architectuur en vormgeving. Naast de bekende bestemmingen, bezoek je ook Awaji en Naoshima waar de vermaarde architect Tadao Ando grootse projecten heeft ontworpen en je overnacht er zelfs in! Op Naoshima eiland is ook veel moderne kunst te zien en in de prachtige oude waarhuizen van Kurashiki zijn vele galleries te vinden met hedendaagse schilderkunst.

Van Tokio tot Nagasaki

19 dagen | € 2124,00

Van Tokio tot Nagasaki
Na de metropool Tokio, staar je over de 5 meren naar de beroemdste vulkaan van Japan, Mount Fuji. Bezoek daarna het mooie kasteel in Matsumoto en wandel via  de oude postroute naar het sfeervolle Magome. Daarna duik je weer de grote steden in. Hiroshima waar de recente geschiedenis nog altijd voelbaar is. Nagasaki was ooit het enige contact met de buitenwereld en je eindigt in de 'tempelstad' Kyoto.

Actief Japan

21 dagen | € 2598,00

Actief Japan
Een Japanreis van 3 weken met een aantal actieve onderdelen, zoals de 88 tempelwandeling voor 2 dagen met tempelovernachting en een tweedaagse fietstocht vanaf Hiroshima regio naar Shikoku eiland over vele kleine eilanden die per brug met elkaar verbonden zijn. Aan het eind ga je snorkelen in Okinawa.  Zo zie en ervaar je Japan op een heel andere manier !

Japan for repeaters

18 dagen | € 2288,00

Japan for repeaters
Voor wie weer terug wil, een reis met plaatsen die vaak overgeslagen worden in de eerste reis. Je begint de reis ontspannen in de heerlijke onsen van Arima, Via Kyoto naar de wonderlijke 'theeheuvels' van Wazuka, Je reist dan door via Nara naar Yamazoe en overnacht bij een boer.. Je trekt dieper traditioneel Japan in met de heerlijke onsen in Kii Katsuura en maak je een wandeling over de pelgrims route Kumano Kodo. Je laatste stop voor Osaka, is het niet toeristische Kashihara, wat vaak als decor gebruikt is voor series en films in Japan.

Mijn reisplan

Filter (0)

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / Landschappen Wissen

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.