Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Japan
Home>Bestemmingen>Japan

Japan

Hightech en tradities zijn twee kenmerken, die vaak naadloos in elkaar overgaan in het 'Land van de Rijzende Zon'. Het maakt Japan daardoor een van de meest intrigerende bestemmingen in Azie en ver daarbuiten. Torenhoge gebouwen met vernieuwde architectuur staan naast houten huizen, waar de Japanner nog altijd op de traditionele manier woont en leeft; slapen op de tatamivloer en misosoep als ontbijt.

De grote steden zijn verbonden met de beroemde Shinkansen, de hoge snelheidtrein die gemiddeld 2 seconden vertraging heeft per jaar, maar wat als je ook het andere Japan wilt zien? Het platteland, de natuur en ook de traditionele manier van leven wilt ervaren bij een Japanse boerenfamilie? Hoe pak je dat aan ?  Hoe communiceer je en wanneer moet je buigen? Om je daarmee op weg te helpen, vind je hieronder een aantal voorbeeldreizen, die je als startpunt kunt gebruiken om je eigen reis samen te stellen. En daarnaast kennen wij Japan als geen ander, we hebben er gewoond en kunnen echt al je vragen beantwoorden  en je uiteraard van advies voorzien hoe je Japan echt kunt ervaren in al zijn rijke facetten.

Praktische informatie

Klimaat:
Japan is een bijzonder groot land. Het is bijvoorbeeld meer dan 3000 km lang en heeft dus veel verschillende soorten klimaten. In het gebied waar de meeste mensen (tussen Tokyo en Kyoto) reizen, is het in de zomer warm en met een hoge luchtvochtigheid. Het regenseizoen is vaak slechts een maand lang (juni). De temperaturen liggen in de zomer dikwijls rond de 25-30 graden. Na de zomer koelt het af tot een dagtemperatuur van ongeveer 15-20 graden. De kans op regen neemt dan weer toe, echter het blijft moeilijk voorspellen met de effecten van El Niño en broeikaseffecten. In het najaar zijn de Japanse Alpen een zeer geliefde plaats om er heen te gaan omdat dan de bomen hun herfstkleuren laten zien, welke in Japan bijzonder fel gekleurd zijn. Op TV wordt elke dag aangegeven wanneer en waar de bomen van kleur beginnen te veranderen.


Geld:

Japan is een van de meeste veilig land.  Het is absoluut geen probleem om grote bedragen contant bij je te hebben. Sinds kort is het mogelijk om bij elk postkantoor te pinnen en postkantoren zijn er wijdverbreid. Bovendien is vreemde valuta wisselen in Japan zeer lastig omdat weinig banken geld wisselen en je daardoor lang op zoek kunt zijn naar een bank die buitenlandse valatu wil wisselen.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 200.= . Dit bedrag besteed je aan entrees, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.

Vluchten:
Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Japan. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Inentingen en medicijnen:
Voor het reizen in Japan worden geen inentingen geadviseerd. Ook het innemen van Malaria tabletten is niet nodig.

Algemeen:
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen,aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een dagrugzakje, een paraplu, en een lakenzak zijn de belangrijkste items.
Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband,of rugzak zonder buitenframe. Een uitgebreide checklist wat handig is om mee tenemen, wordt naar je opgestuurd, nadat de boeking binnen is.

Reisdocumenten:
Om Japan binnen te komen heb je een geldig paspoort nodig. Je hebt voor Japan geen visum nodig.

 

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.

Japan Luxe (4-5 sterren niveau)

13 dagen | € 2898,00

Japan en luxe, het zal je unieke ervaringen opleveren! Geen enkel ander land zal daar zo een bijzondere invulling aan geven. Een reis met de supersnelle Shinkansen langs de bekende hoogtepunten Tokio, Mt. Fuji en Kyoto, maar ook genieten van de ongekende Japanse gastvrijheid en voortreffelijke maaltijden in topryokans als in Hakone en tussen de moderne kunst in eenmuseum (!)  op Naoshima.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Volg de Bergroute naar Kyoto

18 dagen | € 1848,00

Gek op bergen? Dan zit goed met deze reis. Maar niet alleen bergen zal je zien, ook maak je echt kennis met de mensen die daar wonen en leven. Zo overnacht je in Hida Ichinomiya bij een boer, waar je workshop Japanse noodles krijgt en in Yamazoe zal de boer je laten kennis maken het prachtige platteland rondom. Maar uiteraard ook de serene sfeer in de tempels van Kyoto en Nara zal je ervaren.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Beleef de Tradities van Shikoku

18 dagen | € 2018,00

Shikoku is het meest traditionele eiland van de grote 4 eilanden. Vele bijzondere dingen zijn hier te doen. Overnacht in Ishidatami in een schitterende oude boerderij, ga Japans papier ( wasi ) maken in Yushuhara en wandel een paar dagen mee over de legendarische 88 tempel perlgrimsroute. Maar ook ontspanning in heerlijke onsen ( warmwaterbronnen ) en geniet van een van de mooiste tuinen in Takamatsu.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Ervaar de moderne kunst van Design en Architectuur

18 dagen | € 2280,00

Japan is ook het land van moderne architectuur en vormgeving. Naast de bekende bestemmingen, bezoek je ook Awaji en Noashima waar de vermaarde architect Tadao Ando grootse projecten heeft ontworpen en je overnacht er zelfs in! Op Naoshima eiland is ook veel moderne kunst te zien en in de prachtige oude waarhuizen van Kurashiki zijn vele galleries te vinden met hedendaagse schilderkunst.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Van Tokio tot Nagasaki

19 dagen | € 1948,00

Na de metropool Tokio, staar je over de 5 meren naar de beroemdste vulkaan van Japan, Mount Fuji. Bezoek daarna het mooie kasteel in Matsumoto en wandel via  de oude postroute naar het sfeervolle Magome. Daarna duik je weer de grote steden in. Hiroshima waar de recente geschiedenis nog altijd voelbaar is. Nagasaki was ooit het enige contact met de buitenwereld en je eindigt in de 'tempelstad' Kyoto.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Actief Japan

21 dagen | € 2480,00

Een Japanreis met een aantal actieve onderdelen, zoals de 88 tempelwandeling voor 2 dagen met tempelovernachting en een tweedaagse fietstocht vanaf Hiroshima regio naar Shikoku eiland over vele kleine eilanden die per brug met elkaar verbonden zijn.Aan het eind ga je snorkelen in Okinawa.  Zo zie en ervaar je Japan op een heel andere manier !

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Japan for repeaters

18 dagen | € 2180,00

Voor wie weer terug wil, een reis met plaatsen die vaak overgeslagen worden in de eerste reis. Een bezoek aan de Toyota fabriek en museum, heerlijke onsen in Kii Katsuura. Daarna wandel je  de pelgrims route over de Kumano Kodo.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden