Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Ecuador en Galapagos
Home>Bestemmingen>Ecuador en Galapagos

Ecuador en Galapagos

Hoewel Ecuador het kleinste 'Andesland' is, heeft het heel wat in de aanbieding. Wie kent de wonderlijke Galapagos eilanden niet, waar dieren geen enkele angst kennen voor de mens? Je moet hier zelfs soms over de dieren stappen, die op het pad blijven liggen, of je speelt tikkertje onderwater met een zeeleeuw.

Het vasteland van Ecuador is bijna net zo fascinerend, traditionele Indiaanse bevolking op markten waar de kleuren vanaf spatten, regenwoud waar je nog meer wild life kunt zien, koloniale steden die tot de mooiste ter wereld behoren en overal klassieke vulkaantoppen die landschap sieren.

Hoe pak je al die mooie dingen in een reis? Zie hieronder een aantal voorbeelden, maar laat gerust aan ons weten wat je zoekt. Zo kunnen we bogen op jarenlange ervaring met Galapagos boten en weten welke routes en boten het beste bij je passen.

Praktische informatie

Klimaat
Het klimaat is bijzonder uiteenlopend in Ecuador en is erg afhankelijk of je in de Andes, in de jungle of aan de kust of op de Galapagos eilanden bent. In de lager gelegen gebieden is het natuurlijk warmer dan in de hogere streken.

Andes: de meeste neerslag in de Andes valt vanaf januari tot en met april wanneer het op het zuidelijk halfrond zomer is maar dit betekent niet dat het de hele dag regent. De droogste periode in de bergen is van juni tot september.

Amazonegebied: in de Jungle is het uiteraard warmer (25-35 C) en vooral de hoge luchtvochtigheid kan je het idee geven dat het nog warmer aanvoelt. Voor een bezoek aan de jungle moet je altijd rekening houden met regen, het heet niet voor niets regenwoud.

Kust en Galapagos: de kuststrook en de Galapagos eilanden hebben de regenperiode tussen de maanden januari en april. Vanaf mei tot en met december zijn de temperaturen vaak iets lager en is de kans op regen beduidend lager.
Voor Ecuador geldt dat het weer minder stabiel is als in Bolivia en Peru en je er altijd rekening mee moet houden dat je 4 seizoenen op een dag kunt meemaken en dit geldt met namen voor de hoger gelegen gebieden rondom Quito, Otavalo, Riobamba en Cuenca. 
Als je vervolgens deze drie gebieden, de Andes, de jungle en de kust/Galapagos eilanden combineert is de beste reistijd tussen de maanden mei en december. Het is dan vaak droog en helder weer al kan het ook in deze tijd regenen. De temperaturen zijn wel lager in deze maanden en ’s nachts kan het vriezen, zeker in de hooggelegen gebieden. Overdag is het aangenaam als de zon schijnt, maar zo gauw de zon achter een wolk verdwijnt kan het aanvoelen alsof de thermometer tientallen graden daalt. In de andere maanden (december t/m april) is Ecuador ook een prima reisbestemming maar de kans op regen is wat groter. De bestemmingen Peru en Bolivia zijn bijvoorbeeld in deze maanden echt geen aanrader vanwege de heftige regenperiode. 

Geld 
Een pinpas met een cirus logo op de achterkant is erg handig. Je kunt in vrijwel alle grotere steden in Ecuador pinnen (Quito, Guayaquil, Riobamba, Banos, Cuenca en Otavalo). Dit is veruit de goedkoopste, veiligste en eenvoudigste manier maar houd er rekening mee dat pinautomaten stuk zijn of leeg zijn dus neem behalve je pinpas ook zeker travellersEcheques mee. Een bedrag in US Dollars cash meenemen is erg handig voor het geval de banken dicht zijn of de pinautomaten het niet doen. Creditcards kunnen wel gebruikt worden in grote steden maar de commissie die je per transactie betaalt is vrij hoog en als de bankbeambte het allemaal te lastig vindt kan het dus gewoon niet. Daarbij is geld via een creditcard opnemen een nogal tijdrovende onderneming. Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon. Het hieronder genoemde bedrag is een minimum bedrag en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 125.= Dit bedrag besteed je aan entrees, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken. Sinds vorig jaar is het nationale geld de Ecuadoriaanse dollar en deze staat gelijk aan de Amerikaanse dollar. Het kan zijn dat je af en toe nog in sucres geld terug krijgt maar probeer dit oude geld zoveel mogelijk te vermijden want het is geen officieel betaalmiddel meer.< /P>

Internationale Vluchten
Een aantal luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Ecuador. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement

Inentingen en Medicijnen
Voor Ecuador worden de volgende inentingen geadviseerd:

  • Typhus; 1 prik, minimaal 13 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobline. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.
  • Gele Koorts; 1 prik. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt voor in het Amazone gebied van Ecuador. Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GGD of de huisarts. Het AMC in Amsterdam 020 -566 3800/ tel 0900- 9584 reizigersadvies- en vaccinatiebureau  of de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam tel 0900-503 40 90 (voor afspraken 010-4123 88) kunnen je ook alle informatie verstrekken.
Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zelf zorgt voor zijn eigen medicijnen. Bij de boeking krijg je een lijst toegestuurd met geadviseerde medicamenten om mee te nemen. De actuele informatie op internet vind je op www.tropenzorg.nl
Indien het van belang kan zijn dat in geval van nood de behandelde arts waar ter wereld dan ook over je medische gegevens kunt beschikken, kan je deze plaatsen op www.medlook.nl  Deze gegevens zijn enkel door degene met het juiste password te openen.

Algemeen en wat mee te nemen 
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier dan door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen. Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items. Een warme slaapzak en matje is aan te bevelen voor degene die een trektocht wil lopen. Degenen die de jungle bezoeken wordt aangeraden een lakenzak mee te nemen. Een muskietennet is niet nodig als je georganiseerd gaat met een tour (of tent of hutje met muskietennet).

Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer is ook een optie maar is vaak niet praktisch al laten we de keus altijd aan je zelf. Een zeer uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen wordt na de boeking toegestuurd.

Reisdocumenten.
Voor Ecuador geldt dat je geen visum nodig hebt. Je mag 90 dagen in het land blijven. Het enige waar je paspoort aan moet voldoen is dat je paspoort na vertrek uit Ecuador nog minstens zes maanden geldig is.  

Verzekeringen.
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.


Laan der vulkanen

18 dagen | € 4268,00

Doorkruis Ecuador van noord naar zuid over de Pan Amercana, de beroemde highway, die dwars door de Andes gaat langs vele imponerende vulkanen. Ontdek het prachtige kratermeer en omgeving van Quilotoa, een van de meest authentieke regio's. Race met een fiets de machtige flanken van de Cotopaxi af. Zit op het dak van een trein die de Duivelneus afrijdt en geniet van het ongekende wild life op de Galapagos.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Puur Natuur

17 dagen | € 4880,00

Na twee dagen cultuur in Quito, de mooiste hoofdstad van Zuid Amerika, duik je daarna de natuur in. Ervaar de rijkdom aan dieren en planten in het afgelegen ( dus veel wild life ! ) natuurpark Cuyabeno. Vaar met een bootje over stille rivieren op zoek naar kaaimannen. Vervolgens reis je naar Galapagos, waar je praktisch struikelt over de dieren, die geen angst kennen voor de mens.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Peru met Galapagos

18 dagen | € 4498,00

Een combinatie van de mooiste cultuur - en natuurschatten van Zuid Amerika! Zie de machtige condor zweven over de Andes in de Colca Canyon, sta oog in oog met de oude Inca stad Machu PIcchu en wandel tussen de zeeleeuwen, schildpadden en vele vogels op de eilanden van de Galapagos

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden