20 jaar Passaat

Chimborazo

De top van de Chimborazo is de hoogste van Ecuador en gerekend vanaf het middelpunt van de aarde is het zelfs de hoogste ter wereld. Deze massieve berg is ontstaan uit de resten van twee oude vulkanen en telt in totaal 5 toppen. De hoofdpiek (6310 m.) is genoemd naar de Brit Edward Whymper, die in 1880 als eerste dit punt bereikte.

Mogelijkheid 1: Met een privé auto kun je tot aan de eerste refugio komen die op 4800 meter hoogte ligt en als je geluk hebt kun je onderweg vicunas tegenkomen ( familie van de lama's). Bij aankomst bij de 1e hut met de auto kun je naar de 2e hut op 5000 meter lopen en eventueel nog een stuk klimmen en met klimijzers aan proberen de sneeuw te raken (als er sneeuw ligt op deze hoogte. Dit wisselt nogal). Je hebt het gevoel alsof je op de maan loopt. Dit is een dagexcursie vanuit Riobamba en is goed te combineren met een bezoek aan de Guamote markt (alleen op donderdag)

Mogelijkheid 2; De echte fanatiekelingen kunnen proberen de top te bereiken. Net zoals de Cotopaxi is het technisch gezien geen moeilijke berg en dus zeker niet onmogelijk de top te halen naar deze tocht vereist wel enige klim-ervaring en een uitstekende acclimatisatie. Je loopt wel het grootste deel van de tocht ‘s nachts omdat je voor zonsopgang op de top moet zijn. Dit vanwege veiligheidsredenen. Wil je de top proberen te halen dan ben je twee of drie dagen onderweg (afhankelijk van hoe lang je wil acclimatiseren in de 1e berghut) .

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.