20 jaar Passaat

Cañar

Een redelijk onbekend dorpje ongeveer 70 kilometer ten noorden van Cuenca gelegen aan de Panamerican Highway. De zondagsmarkt is absoluut de moeite waard, niet toeristisch en is een juweeltje . De mensen uit Cañar zijn te herkennen aan hun typerende witte bolhoedjes, die enkel hier gedragen worden en ze staan bekend om hun wat stugge en afstandelijke houding.

Heb je één maal het vertrouwen gewonnen dan zijn ze erg vriendelijk en behulpzaam. De vrouwen en ook de mannen zien er schitterend uit in hun traditionele en zeer kleurrijke klederdracht en zelfs de kinderen dragen deze kleren al van jongs af aan. Hoewel de markt niet groot is, is het door zijn oorspronkelijkheid zeer de moeite waard.

Ook de omgeving rondom Cañar is bijzonder. Het landschap wat je hier vind, zie je vaak terug in bekende fotoboeken over Ecuador; akkertjes als een lappendeken over de bergen met hier en daar kleine huisjes, bomen en kleurrijke Canari vrouwen.

Een prima en mooie omgeving om met de auto rond te toeren en gewoon maar zien wat je tegenkomt. Vlakbij Cañar liggen de Inca ruïnes van Ingapirca , ook in een prachtige omgeving. De route vanaf Cañar gaat door een van de mooiste landschappen van Ecuador.(zie voor meer informatie onder Ingapirca)

 

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.