20 jaar Passaat

Latacunga

Een provinciestad gelegen aan de Panamericana Highway vanwaar uit ook vele excursies naar de verschillende vulkanen en bergen in de omgeving vertrekken. Het stadje op zich is niet de moeite waard om lang te blijven maar de op dertig minuten afstand gelegen donderdagmarkt van Saquisili (zie voor meer informatie onder Saquisili) en de zondagsmarkt in Pujili, tien kilometer ten westen van Latacunga zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze kleine dorpjes zijn meestal geen hotels te vinden maar een dagje naar een markt in de buurt is vanuit Latacunga goed te doen.
Het kratermeer van Quilotoa is een van de best bewaarde geheimen van Ecuador en de route erheen vanaf Latacunga is prachtig, dwars door de kleinste dorpjes waar het leven nog zo is, als honderd jaar geleden. Dit kan het beste gedaan worden met een privé auto vanaf Latacunga, de bussen rijden zeer onregelmatig.

Leuke Tip: Rondje Latacunga Saquisili- Chugchilan- Quilotoa kratermeer- Latacunga
Het is erg leuk om vanuit Latacunga (1, 5 uur met de bus of auto ten zuiden van Quito) een rondje te maken via Saquisili, Chugchilan, Quilotoa kratermeer en terug naar Latacunga. De netto reistijd met een auto is ongeveer 6 uur. Het is erg leuk om dit rondje in 2en te splitsen en te overnachten in Chugchilan. Je kan het ook met het openbaar vervoer doen maar er rijden erg weinig bussen op dit rondje. Het rondje kan je uiteraard ook andersom maken.


Markten in de omgeving van Latacunga
Maandag: Guantualo, een erg kleine niet toeristische rurale markt
Dinsdag: Latacunga. grote markt verspreid over 2 pleinen en zijstraten.
Woensdag: Pujili. kleine lokale markt. Op zondag is de markt in het dorpje groter
Donderdag: Saquisili, Eén van de belangrijkste markt in de omgeving. Veel mensen uit de omliggende gehuchten komen naar deze wekelijkse markt. Ongeveer het hele dorp is markt op deze dag.
Zaterdag: Zumbahua, zaterdagochtend markt, niet toeristisch, erg kleurrijk en er worden veel lama's verhandeld.
Zondag: Chugchilan, Sigchos en Pujili: lokale kleurrijke markten die de dorpjes 1x per week helemaal tot leven brengen
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.