20 jaar Passaat

Galapagos eilanden

(Zie onder de knop 'Excursies' informatie van per eilanden, plus de foto's en welke dieren je op welk eiland kunt bewonderen.)

Deze eilandengroep ligt 1000 kilometer ten westen van Ecuador en is beroemd geworden door de evolutietheorie van Charles Darwin. De eilanden zijn broedplaats voor reuzen schildpadden (Galapagos in het Spaans), mini-pinguïn, leguanen, zeeleeuwen en robben. De water rondom de eilanden wordt bevolkt door roze flamingo’s, fregatvogels, albatrossen en blauwvoet Jan van Genten. Het wonderbaarlijke is dat de dieren vaak helemaal niet bang zijn voor mensen en soms moet je zelfs moeite doen om een wandeling voort te zetten omdat er een zeehond op het pad ligt en je er met moeite overheen moet stappen. Onder water is het ook een pracht van zeehondjes, tropische vissen en koraal. (Ongevaarlijke) haaien zal je misschien ook zien maar ook zij zullen zich niets van je aantrekken. De eilanden zijn qua natuurschoon zeer afwisselend en de combinatie van azuur blauwe baaitjes, boom hoge cactussen, vulkaankraters, chocolade bruine stranden en gestolde lavastromen is fantastisch om te zien. De tochten variëren van 4 tot 8 dagen waarbij je ’s nachts op een boot overnacht, overdag wandel je over de verschillende eilanden, je kunt snorkelen en je vaart van eiland naar eiland. De eilanden mag je niet bezoeken zonder gids en de regels zijn streng wat echter noodzakelijk is om een dergelijk paradijs te kunnen behouden. Er zijn regelmatig vluchten vanuit Quito en Guayaquil naar Isla Baltra, het eiland van waaruit de tocht naar de Galapagos begint.

Een bezoek aan de Galapagos is een mooie afsluiting van een reis in Ecuador en tevens heerlijk ontspannend. We kunnen je een aantal boten in verschillende prijsklasse aanbieden. Prijzen hangen af van het aantal dagen en het comfort van de boot. Zie onder Hotels voor meer informatie.

Houd in de planning qua lengte van je reis rekening met de reisdagen naar en van de Galapagos eilanden. Meestal kom je op dag 1 pas in de middag op de eilanden aan en de laatste dag vertrek je vaak na nog een bezoek aan 1 eiland alweer naar het vliegveld voor je vlucht terug naar Quito of Guayaquil. Een 5 daagse cruise is dus eigenlijk maar 3 hele dagen echt op de Galapagos zijn.


Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.