20 jaar Passaat

Cuenca

Cuenca wordt beschouwd als Ecuador ´s mooiste stad met straten met kinderhoofdjes, rode daken, prachtige architectuur en bloemenmarkten. Hoewel Cuenca, met 200.000 inwoners inmiddels Ecuador´s op twee na grootste stad is, heerst er nog steeds een prettige, provinciale atmosfeer. De kathedraal op de Plaza is een van de mooiste kerken van Ecuador en absoluut de moeite waard eens een dienst bij te wonen, de dagelijkse bloemenmarkt is ook altijd een vrolijke plek in de stad en een wandeling langs de Rio Tomebamba met haar mooie koloniale oude huizen is ook een aanrader. Cuenca is absoluut geen avond stad want na 22.00 uur ’s avonds zijn de straten uitgestorven. Overdag is het daarentegen een drukte van belang van zakenmensen, indianen, scholieren, studenten en nog vele anderen mensen.

In Cuenca vind je vele hoeden winkels waar de beroemde panamahoeden verkocht worden. De regio rondom Cuenca is beroemd om deze hoeden die ooit gemaakt zijn voor de arbeiders die het Panamakanaal gegraven hebben. Houd je van wandelen in de bergen dan is en een wandeling in het merengebied Las Cajas park absoluut een aanrader (ga altijd met een gids want verdwalen is erg gemakkelijk).


Vanuit Cuenca is het mogelijk om 3 aardige en typische Indianenmarkten te bezoeken, welk enkel op zondag gehouden wordt. Op deze markten wordt vooral veel groente en fruit verhandeld. De markten zijn niet zo kleurrijk als Canar, Otavalo of Saquisili, maar als je er op zondag mocht zijn, is het zeker een leuk uitstapje. De tocht naar de marken gaat door een mooi en typisch Ecuadoriaans landschap .
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.