20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

China

 In het "Rijk van het Midden" is reizen een belevenis die men niet snel vergeet. Niet alleen laat het land met zijn grote verscheidenheid aan volkeren, landschappen, cultuur, en eten een grote indruk achter bij de bezoeker. Ook de moderne architectuur en techniek doet je soms versteld staan. 

Maar hoe ga je dat allemaal zien en beleven, als je niets van het schrift en taal begrijpt?  En waar moet je beginnen ? Wij helpen je als reisbureau hieronder op weg met een aantal voorbeeldreizen die je kan aanpassen aan je wensen. Of puzzel zelf je reis in elkaar met de lijst van steden aan de rechterkant. En uiteraard staan we je bij met adviezen en tips bij het samenstellen van je reis. Onze agenten ter plaatse zorgen voor soepel verloop van de reis en mocht er onverhoopt in een kink in de kabel komen, ze weten altijd een passende oplossing. Wij nemen de organisatie op ons, zodat jij tijd overhoudt om China te gaan beleven!

Lees meer

 Praktische informatie

Cultuur en Avontuur

16 dagen | € 1746,00

Een ideale reis voor wie weinig tijd heeft en toch de ongekende diversiteit van de Chinese cultuur en natuur wil ervaren op een vele verschillende manieren. Een zeer complete reis waar niet alleen excursies van de bekende highlights zijn opgenomen, maar ook fietsen met een boerin bij Yangshuo en wandelen met een gids over de rijstterrassen van Longji, met een bamboevlot langs de karstgebergte dobberen en fietsen door de hutongs van Beijing met een Nederlandse gids. 
Lees meer

Beijing - Shanghai met een omweg

15 dagen | € 1582,00

Je raast met de hogesnelheidstrein van Beijing naar Shanghai, maar via plaatsen met overweldigende Chinese cultuur. De ommuurde stad Pingyao is de plek waar de eerste bank ter wereld stond. De beroemde Lomgmen grotten sta je oog in oog met eeuwenoude beeldhouwkunst. In Shaolin zijn het de monniken die met hun kungfu kunde je versteld doen staan en in het sfeervolle Suzhou ga je terug in de tijd van de keizers.
Lees meer

Pagodes, Panda's en Platteland

18 dagen | € 1925,00

Na de bekende steden en panda's trek je samen met en deskundige gids door een van de mooiste platteland regio's met sfeervolle houten dorpen als  Tingdong en Basha. De ervaren gids neemt je mee naar plaatsen waar zeer weinig tot geen toeristen komen. In Yangshou is het daarna weer lekker bijkomen. Deze route is ook zeer geschikt als familie-reis door de grote afwisseling van steden en avontuur
Lees meer

Ontdek de geheimen van Guizhou

18 dagen | € 2082,00

Samen met een deskundige gids het nog vrijwel onbekende platteland ontdekken, maakt deze reis zo bijzonder. Dorpen die lijken te zijn weggelopen uit een oud Chinees prentenboek zoals Huangguang, worden moeiteloos afgewisseld met unieke landschappen zoals de verborgen rijstterrassen bij Jiabang. Maar er is meer; de vele minderheden leven hier zeer traditioneel en dat komt het beste naar voren tijdens de vele zeer kleurrijke festivals die hier veelvuldig gehouden worden ( vooral in Kaili en omgeving ). Deze route is ook zeer geschikt voor gezinnen.
Lees meer

Mysterieus Mooi Hunan

21 dagen | € 2190,00

Deze voorbeeldreis koppelt de bekende highlights van China aan een reis door de nog vrij onbekende maar o zo mooie provincie Hunan. Verbluffende landschappen als in Zhangjiajie en Ziquejie worden moeiteloos afgewisseld met wonderschone traditionele dorpen, waar soms geen toerist te zien is zoals in Xiaoshajiang en Pingricun. Een unieke reis, voor de wat avontuurlijke reiziger die ook eens van de gebaande wil.
Lees meer

Keizersteden en Minderheden

21 dagen | € 2393,00

Een reis waarbij je niet alleen de bekende steden ziet als Beijing en Xian, maar ook het verbluffend mooie platteland van Yangshuo, met een  leuke autotocht naar Longji en Langshan, waar je wandelt door ongekene landschappen. Verder bezoek je tussen Dali en Lijiang een mooi verlaten klooster in Shibaoshan en kan je een unieke excursie maken naar de Yi minderheid in Dali
Lees meer

Ervaar de Tradities van de Bergvolkeren

21 dagen | € 2527,00

Trek over de graslanden van het voormalig Tibetaanse rijk en ervaar de enorme rijkdom aan tradities van de nomaden op de graslanden tussen Xiahe en Langmusi. Geniet van de verbluffende natuur, de kloosters en de gastvrijheid. Daarna trek je door een van de meest traditionele regio's van China tussen Zhaoxing en Sanjiang en kom tot rust in heerlijk Yangshuo
Lees meer

Per Spoor naar het Dak van de Wereld

20 dagen | € 3655,00

Met deze reis combineer je de hoogtepunten van China met die van Tibet en reis je per trein en auto over de hoogste passen ter wereld! Om dat probleemloos te laten verlopen, overnacht je in een Tibetaans kloosterdorp Ta'er Si nabij Xining op een aangename hoogte van 2600 meter, zodat je de hoogtepunten als Lhasa, Gyantse en Shigatse en de hoogste punten van je verdere reis met plezier kunt beleven.
Lees meer

Tibet Top Tour

22 dagen | € 3023,00

Dit is een van de meest afwisselende routes voor een Tibetreis. Je reist eerst door Amdo, een van de meest Tibetaanse regio's in China, waar je via Zhaohua naar het natuurpark Jiuzhaigou reist en verder naar  kloosterstadjes Langmusi en Xiahe. Goed geacclimatiseerd met de trein naar Tibet en  daarna langs de bekende hoogtepunten naar Mnt Everest BC bij Rongbuk en dwars door de Himalaya naar Nepal.
Lees meer

China Tibet Grand Tour

27 dagen | € 3488,00

Twee topbestemmingen in een reis gecombineerd, maar wel op een speciale manier. Door in het zuiden te beginnen, bouw je de hoogte zeer goed op, zodat je in Tibet probleemloos kunt genieten. Via de schilderachtige plaatsen  als Yangshuo, Longji, Dali en Lijiang, reis je via Zhongdian naar het 'Dak van de Wereld' en eindig je met de grootse keizersteden Xi'an en Beijing.
Lees meer

Ontdek het andere Tibet

16 dagen | € 1990,00

Dit unieke stuk Tibet maakte vroeger deel uit van het Tibetaanse Rijk onder de naam Kham. Zo heet het nog steeds, alleen ligt het nu buiten de provincie Tibet, maar het is hier Tibetaanser dan waar dan ook. Trek over eindeloze grasvlaktes met nomaden bij Ganzi, bezoek mysterieuse kloosters zoals in Sertar en in Dege, ontwaar de machtige bergen bij Manigango en ervaar het kloosterleven in Tagong. Weinig tot geen toeristen, dus een reis die enkel geschikt is voor diegene die tegen een stootje kunnen.
Lees meer

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.