Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
China
Home>Bestemmingen>China

China

 In het "Rijk van het Midden" is reizen een belevenis die men niet snel vergeet. Niet alleen laat het land met zijn grote verscheidenheid aan volkeren, landschappen, cultuur, en eten een grote indruk achter bij de bezoeker. Ook de moderne architectuur en techniek doet je soms versteld staan. 

Maar hoe ga je dat allemaal zien en beleven, als je niets van het schrift en taal begrijpt?  En waar moet je beginnen ? Wij helpen je hieronder op weg met een aantal voorbeeldreizen die je kan aanpassen aan je wensen. Of puzzel zelf je reis in elkaar met de lijst van steden aan de rechterkant. En uiteraard staan we je bij met adviezen en tips bij het samenstellen van je reis. Onze agenten ter plaatse zorgen voor soepel verloop van de reis en mocht er onverhoopt in een kink in de kabel komen, ze weten altijd een passende oplossing. Wij nemen de organisatie op ons, zodat jij tijd overhoudt om China te gaan beleven!

Praktische informatie

Klimaat
Door de enorme omvang van het land kent China veel verschillende weertypes. In het subtropische zuiden heb je de moesson, die van juni tot augustus duurt. Meestal houdt dit in dat er enkel een bui van een uur of 2 per dag valt. Het is zeker in deze tijd vrij warm en vochtig (boven de 30 graden Celsius). In de hogere gebieden zoals in Yunnan is het klimaat een stuk aangenamer. Hoewel de moesson hier ook niet onopgemerkt aan voorbij gaat, zorgt het bergklimaat voor aangenamere temperaturen.
De provincie Guizhou zit eigenlijk tussen deze beide in qua regenval en temperatuur. Het voor- en najaar zijn de temperaturen veel meer getemperd en kan het in de bergen zelf behoorlijk fris zijn aan het eind van de dag.
In het gebied rond Xi’an heerst veel meer een landklimaat, wat zomers een droge warmte geeft. De temperatuur kan in de zomer wel behoorlijk hoog oplopen.
In Xiahe zit je in een heel ander klimaat, namelijk dat van het hooggebergte. Dit houdt in dat het overdag vaak niet boven de 22 graden Celsius uitkomt en het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen, zeker in het voor- en najaar.
Beijing heeft ook een warm en droog klimaat, vooral in de zomer. ’s Winters gaat Beijing weleens gebukt onder een pak sneeuw en kan de temperatuur flink  onder de nul graden dalen.

Geld
Neem gerust Euro’s mee, geen probleem in China. Uiteraard kan je ook pinnen, niet overal, maar in de grote steden vindt je voldoende pinautomaten.
Probeer niet te betalen met je creditcard in een restaurant, dat zal niet lukken en is niet gebruikelijk.
Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 150/175,=. Dit bedrag besteed je aan entree’s, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.
Fooien en souvenirs zijn dus niet inbegrepen.

Vluchten
Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar China. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) soms aardig wat geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren. Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Inentingen en Medicijnen
Voor China worden de volgende inentingen geadviseerd:

  • Typhus: 1 prik, minimaal 3 weken voor vertrek. Geldigheid: 3 jaar.
  • DTP: 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid: 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht): 1 prik gammaglobine. Geldigheid: afhankelijk van de dosis 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix: 2 prikken. Geldigheid: 10 jaar.

Malaria komt uitsluitend op het platteland voor en met name in het Zuidoosten van China. Voor preciese informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GG en GD, de huisarts of het AMC in Amsterdam.
Via de website www.lcr.nl kun je nakijken wat de laatste ontwikkelingen zijn op dit gebied en welke inentingen actueel zijn.
Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zelf zorgt voor zijn eigen medicijnen. 

Algemeen

Wat mee te nemen en voorbereiding.
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in alle hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items (een slaapzak is niet nodig). Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan vaak wel, maar het hangt mede af van je reisprogramma. Een uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt naar je opgestuurd, nadat de boeking binnen is.

Reisdocumenten
Je paspoort moet bij vertrek uit China nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Voor China heb je ook een visum nodig, Wij zullen na boeking je van alle gegevens en papieren voorzien die nodig zijn voor de aanvraag. De meest actuele informatie mbt visum voor China is terug te vinden op http://visumcentrale.nl/?login=passaatverrereizen

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.

Beijing - Shanghai met een omweg

15 dagen | € 1582,00

Je raast met de hogesnelheidstrein van Beijing naar Shanghai, maar via plaatsen met overweldigende Chinese cultuur. De ommuurde stad Pingyao is de plek waar de eerste bank ter wereld stond. De beroemde Lomgmen grotten sta je oog in oog met eeuwenoude beeldhouwkunst. In Shaolin zijn het de monniken die met hun kungfu kunde je versteld doen staan en in het sfeervolle Suzhou ga je terug in de tijd van de keizers.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Pagodes, Panda's en Platteland

19 dagen | € 1970,00

Na de bekende steden en panda's trek je samen met en deskundige gids door een van de mooiste platteland regio's met sfeervolle houten dorpen als  Tingdong en Basha. De ervaren gids neemt je mee naar plaatsen waar zeer weinig tot geen toeristen komen. In Yangshou is het daarna weer lekker bijkomen. Deze route is ook zeer geschikt als familie-reis door de grote afwisseling van steden en avontuur

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mysterieus Mooi Hunan

21 dagen | € 2190,00

Deze voorbeeldreis koppelt de bekende highlights van China aan een reis door de nog vrij onbekende maar o zo mooie provincie Hunan. Verbluffende landschappen als in Zhangjiajie en Ziquejie worden moeiteloos afgewisseld met wonderschone traditionele dorpen, waar soms geen toerist te zien is zoals in Xiaoshajiang en Pingricun. Een unieke reis, voor de wat avontuurlijke reiziger die ook eens van de gebaande wil.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Keizersteden en Minderheden

21 dagen | € 2393,00

Een reis waarbij je niet alleen de bekende steden ziet als Beijing en Xian, maar ook het verbluffend mooie platteland van Yangshuo, met een  leuke autotocht naar Longji en Langshan, waar je wandelt door ongekene landschappen. Verder bezoek je tussen Dali en Lijiang een mooi verlaten klooster in Shibaoshan en kan je een unieke excursie maken naar de Yi minderheid in Dali

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Ervaar de Tradities van de Bergvolkeren

21 dagen | € 2527,00

Trek over de graslanden van het voormalig Tibetaanse rijk en ervaar de enorme rijkdom aan tradities van de nomaden op de graslanden tussen Xiahe en Langmusi. Geniet van de verbluffende natuur, de kloosters en de gastvrijheid. Daarna trek je door een van de meest traditionele regio's van China tussen Zhaoxing en Sanjiang en kom tot rust in heerlijk Yangshuo

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Per Spoor naar het Dak van de Wereld

20 dagen | € 3655,00

Met deze reis combineer je de hoogtepunten van China met die van Tibet en reis je per trein en auto over de hoogste passen ter wereld! Om dat probleemloos te laten verlopen, overnacht je in een Tibetaans kloosterdorp Ta'er Si nabij Xining op een aangename hoogte van 2600 meter, zodat je de hoogtepunten als Lhasa, Gyantse en Shigatse en de hoogste punten van je verdere reis met plezier kunt beleven.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Tibet Top Tour

22 dagen | € 3023,00

Dit is een van de meest afwisselende routes voor een Tibetreis. Je reist eerst door Amdo, een van de meest Tibetaanse regio's in China, waar je via Zhaohua naar het natuurpark Jiuzhaigou reist en verder naar  kloosterstadjes Langmusi en Xiahe. Goed geacclimatiseerd met de trein naar Tibet en  daarna langs de bekende hoogtepunten naar Mnt Everest BC bij Rongbuk en dwars door de Himalaya naar Nepal.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

China Tibet Grand Tour

27 dagen | € 3488,00

Twee topbestemmingen in een reis gecombineerd, maar wel op een speciale manier. Door in het zuiden te beginnen, bouw je de hoogte zeer goed op, zodat je in Tibet probleemloos kunt genieten. Via de schilderachtige plaatsen  als Yangshuo, Longji, Dali en Lijiang, reis je via Zhongdian naar het 'Dak van de Wereld' en eindig je met de grootse keizersteden Xi'an en Beijing.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Ontdek het andere Tibet

16 dagen | € 1990,00

Dit unieke stuk Tibet maakte vroeger deel uit van het Tibetaanse Rijk onder de naam Kham. Zo heet het nog steeds, alleen ligt het nu buiten de provincie Tibet, maar het is hier Tibetaanser dan waar dan ook. Trek over eindeloze grasvlaktes met nomaden bij Ganzi, bezoek mysterieuse kloosters zoals in Sertar en in Dege, ontwaar de machtige bergen bij Manigango en ervaar het kloosterleven in Tagong. Weinig tot geen toeristen, dus een reis die enkel geschikt is voor diegene die tegen een stootje kunnen.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden