20 jaar Passaat

Xining / Ta'er Si

Xining zelf is niets bijzonders, een gewone Chinese stad met de bekende lelijke torenflats, maar het is wel een prima uitvalsbasis om naar het Qinghaimeer te gaan, waar duizenden vogels zich elk jaar nestelen op ‘ Bird Island’. Als de vogels er niet in zulke grote getale er zijn, is het nog altijd de moeite waard om dit futuristische landschap van kale bergen en het uitgestrekte meer te bewonderen .
Een ander uitstapje wat je beslist moet maken vanuit Xining, is een bezoek aan het fascinerende Ta’er klooster. Dit klooster is gebouwd op heilige grond, omdat hier de oprichter van de machtige Gelugpa sekte geboren is, namelijk Tsong Khapa.
Het klooster behoort tot de 6 grote kloosters van deze sekte. Naast de rijke versieringen die elk Tibetaans klooster kenmerkt, zijn het hier de soms ongelooflijke sculpturen van yakboter die hier de show stelen. Je gelooft eigenlijk niet dat het van boter gemaakt is...
De pelgrimsroute rond het klooster is een van de mooiste en tevens een prima manier om de doordringende lucht van de yakboter weer kwijt te raken.
Vanuit Xining gaat er een trein naar Lhasa, Tibet. Xining is een ideale tussenstops om naar Tibet af te reizen, het ligt op een hoogte van zo ‘n 2400 meters is daardoor een prima plek om alvast aan de grote hoogtes te wennen in Tibet ( Lhasa 3650m ), wat de risico’s van hoogteziekte aanzienlijk verkleint.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.