Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Brazilie
Home>Bestemmingen>Brazilie

Brazilie

Swingend samba-voetbal en bruisend carnaval, daar staat Brazilie om bekend. Maar er is veel meer. Het grootste land van Zuid-Amerika is ook groot in natuurschoon en kan bogen op een rijk muzikaal en koloniaal erfgoed. En dan natuurlijk de stranden van Brazilie, geen land heeft er zo veel en zo mooi.

Slenter door de sfeervolle koloniale stadjes, ga paardrijden in de Pantanal, snorkelen in de ongelooflijk blauwe oceaan, vaar met een bootje door het regenwoud en laat je natspetteren bij de grootse watervallen van Iguazu. Dit enorme land heeft een enorme diversiteit. Maar ook enorme afstanden en om alles met elkaar te verbinden, zal je regelmatig het vliegtuig in stappen. Maar wat verbindt goed? Waar kan je goed snorkelen en waar zie je de zeldzame hyacint ara?

Zie hieronder een paar voorbeelden, maar we bekijken per aanvraag wat de beste oplossing is om alles aan elkaar te knopen tot een reis die net zo bruisend is als het Braziliaanse carnaval.


Praktische informatie

Geld: 
Op je reis kun je het beste je pinpas met een cirrus of maestro logo op de achterkant meenemen. Je kunt praktisch in elke stad en plaats wel een pinautomaat vinden. Dit is veruit de goedkoopste, veiligste en eenvoudigste manier. Je moet er wel voor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat.
Een bedrag in US Dollars cash kan erg gemakkelijk zijn. Creditcards kunnen wel gebruikt worden in grote steden, maar de commissie die je per transactie betaald is vrij hoog. Travellers Cheques zijn niet aan te raden, je kunt ze nauwelijks ten gelde maken en de commissie is bijzonder hoog (10% of meer). Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.

Wat mee te nemen en voorbereiding
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items. Een warme slaapzak is aan te bevelen, ook als je geen trektochten loopt.
Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste pakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan wel, maar is vaak niet praktisch al laten we de keus altijdaan je zelf. Een zeer uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt op aanvraag naar je opgestuurd of anders nadat we de boeking van je ontvangen hebben.

Vluchten
Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Brazilie. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.


Reisdocumenten
Voor Brazilie geldt dat je geen visum nodig hebt. Het enige waar je paspoort aan moet voldoen, is dat hij na vertrek uit Brazilie nog minstens zes maanden geldig is.

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.

Cultuur en Natuur

19 dagen | € 2180,00

Dans mee door de sfeervolle smalle straatjes op het ritme van de trommelbands in Salvador de Bahia, wandel door een landschap van vreemde tafelbergen in Chapada Diamantina en geniet van sfeervol Lencois, erg mooi koloniaal stadje. Vergaap je aan 275 watervallen van Iguazu. Na Rio de Janeiro lekker relaxen op Ilha Grande,  een uniek eiland praktisch zonder wegen en met fantastische stranden en natuur.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Patagonie Luxe (4-5 sterren niveau)

18 dagen | € 4798,00

Na het kosmopolitische Buenos Aires, duik je eerst de ruige wildernis in van Patagonie, maar zonder concessies te doen aan comfort. Na de boottocht langs de imponerende gletsjer Perito Moreno in El Calafate, trek je per huurauto naar het prachtige Torres del Paine, mooiste park van Zuid Amerika. Na Ushuaia met unieke excursies, lekker opwarmen bij de subtropische watervallen van Iguazu.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

De Natuur van het water

19 dagen | € 3080,00

Een spetterend begin in Iguazu! Via het bruisende Rio de Janeiro  naar Parati, mooi voormalig goudstadje, waar de stranden goudgeel zijn. Vervolgens vind je je zelf terug in een van de mooiste stukken van de Amazone, waar je vanuit een unieke lodge prachtige tochten maakt. Daarna naar de Pantanal, een van de allerbeste moerasgebieden voor het zien wild life, heel, heel veel wild life.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

IJsbergens met tropische watervallen

23 dagen | € 4018,00

Het mooiste van Patagonie zien en eindigen met strand, dat is deze reis. Geniet van de pinguins, walvissen en veel ander wild life in Peninsula Valdez. Maak  de mooiste wandelingen in Torres del Paine, vanuit comfortabele lodge en zie enorme stukken ijs afbreken bij Perito Moreno in El Calafata. Vervolgens 'opwarmen' bij de watervallen van Iguazu en het Copacabana strand in Rio de Janeiro.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden