20 jaar Passaat

Lençois

Dit sfeervolle stadje aan een riviertje heeft zijn naam te danken aan de diamantzoekers die hier in grote getalen naar toe kwamen. Deze gelukzoekers overnachtten in witte tenten en de lokale bevolking noemde dat ’lakens’, wat in het Braziliaans dus Lençois is.
Er werden hier veel diamanten gevonden en dat heeft voor de nodige rijkdom gezorgd, wat in dit stadje terug te zien is aan de vele mooie koloniale huizen. De meeste van deze huizen staan rondom het centrale plein van Lençois. Rondom het plein zijn smalle straatjes met winkels, restaurantjes en charmante kerkjes waar je heerlijk kunt ronddwalen. Alle straten zijn hier met kinderhoofdjes bestraat, zelfs de hoofdweg, die, zodra deze Lençois verlaat, weer asfalt wordt. Ook alle nieuwe gebouwen worden in traditionele stijl gebouwd zoals de brug over de rivier en de nieuwe overdekte marktplaats.
Maar er is een nog veel belangrijkere reden om naar Lençois te gaan en dat zijn de verbluffend mooie landschappen en natuur. Dit is een van de beste regio’s in Brazilië voor het maken van mooie meerdaagse trektochten door een fascinerend berglandschap van het nationale park Da Chapada Diamantina. Degene die wat minder sportief zijn, kunnen hier overigens ook prima terecht voor zeer mooie dagexcursies. Zie bij Da Chapada Diamantina voor meer informatie over de mogelijkheden en beschrijving van het nationale park en de excursies. Zeer de moeite waard.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.