20 jaar Passaat

Rio de Janeiro

Wie Brazilie denkt, denkt Rio de Janeiro en dat is niet zo verwonderlijk want het is een prachtige stad met een verbluffende ligging, die heel veel te bieden heeft. Daarnaast is er in de omgeving van Rio zoveel te zien dat je er gemakkelijk 2 weken kunt rondtoeren en elke dag weer verbaasd bent, wat je ziet of meemaakt.

De stad Rio, die voorheen de hoofdstad van Brazilie was, kent vele wijken die allen zeer verschillend zijn. Het beroemdste strand ter wereld, de Copacabana en zijn mooie boulevard, het nog bekendere beeld, de Corcovado, hoog boven Rio zijn de bezienswaardigheden die we allemaal kennen van de reisgidsen.

Maar er is veel meer in Rio te zien dan dit. De wijk Santa Teresa met zijn vele sfeervolle straten, waar nog een oude tram rondrijdt, en bijna alleen maat bestaat uit prachtig gerestaureerde koloniale huizen en voor velen een onbekende kant van Rio is. Je kunt overigens in een dergelijk huis in een bed en breakfast overnachten, erg leuk. Zie bij ’hotels’ voor meer info.

Als grote tegenstelling daarop heb je de Favela’s, de sloppenwijken van Rio, die ook een bezienswaardigheid zijn, zie bij ’Excursies’ dat een bezoekje aan deze wijk ook tot de mogelijkheden hoort !
Het oude centrum van Rio waar vele imposante koloniale kerken en gebouwen zijn, maar waar je ook een modernistische kathadraal van de archtitect Niemeyer vindt met schitterende gebrandschilderde ramen.

Wil je natuur in Rio, dan kan dat ook! Je zou het misschien niet verwachten, maar pal achter de Corcovado ligt een groot natuurpark waar je opeens in een jungle omgeving zit en dat slechts 20 minuten van het centrum van Rio. Hier zijn verschillende tochten mogelijk, ook wandeltochten vanaf de voet van de berg naar de Corcovado, zie bij ’excursies’ wat er zoal mogelijk is.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.