20 jaar Passaat

Ilha Grande

Voor de mooie groene kust - Costa Verde genaamd in Brazilië - tussen Rio en Sao Paulo in, ligt het grootste eiland van Brazilië; Ilha Grande. Dit eiland (voor de helft een nationaal park) heeft meer dan 100 stranden, de een nog mooier dan de ander. Het strand bij Lopes Mendez wordt gezien als het allermooiste strand van heel Brazilië ! Een prachtige baai met wit poederzandstrand omringt door palmen en groene bossen en een blauwgroene zee met aangename golven voor zwemmers en surfers. Daarnaast is het strand ( nog ) erg rustig, geen enkel hotel te vinden.
Over het hele eiland lopen vele mooie trails door de jungle naar de vele stranden. Het zijn aangename wandelingen door de mooie natuur met schitterende uitzichten over zee. Het eiland telt ook enkele bergen van 1000 meter of hoger, diverse riviertjes en een leuke waterval.
Maar er is meer. Rondom het eiland zijn er diverse plekken waar je uitstekend kunt snorkelen en duiken in het kristalheldere water en de mooiste vissen kunt zien, zelfs als je niet het warme water in plonst. Snorkelen en duiken kan op vele locaties en de onderwaterwereld is hier bijzonder kleurrijk en talrijk,; de vele verschillende soorten zeesterren stelen de show. Er zijn ook vele soorten bijzondere vissen te zien en zelfs een aantal soorten koraal ,op zeer bescheiden schaal.

Het dorpje Abraao ( 2000 inwoners), waar de meeste pousada’s zich bevinden, is de grootste plaats op dit rustige eiland. Het is hier zo rustig omdat er GEEN echte wegen zijn en in totaal heeft het eiland slechts vijf auto’s, politie, brandweer, vuilniswagen en twee auto’s voor de rangers van het park. Het plaatsje heeft een charmant kerkje en gezellig centrumpje met restaurants en wat winkeltjes en verder nog een gemeenschapscentrum waar allerlei activiteiten plaatsvinden zoals capoeira. Iedereen verplaatst zich hier per boot en dat is ook de enige manier om hier te komen. Het eiland heeft in het nabije verleden een veel roerigere tijd gekend. De grootste gevangenis van Brazilië heeft hier jarenlang gestaan. Veel zware criminelen en politieke gevangenen zaten hier onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten.

Dat heeft er voor gezorgd dat het toerisme pas een aantal jaar geleden zijn intrede heeft gedaan en hier alles nog kleinschalig en lokaal is.

Je hebt hier geen grote hotels/resorts zijn, geen drukke wegen, geen luchthaven, geen topless bars etc etc en daardoor geen massatoerisme ( en dat op een paar uur van Rio en Sao Paulo ! ), ben je hier in een heel andere wereld terecht gekomen en is het naar ons idee een zeer aangename en aantrekkelijke plek om bijvoorbeeld je reis af te sluiten en te genieten van de stranden en het rustige leven op dit eiland.ZIe bij excursies voor interessante combinaties met Parati, een koloniaal pareltje aan de Costa Verde !

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.