20 jaar Passaat

Salvador da Bahia

De havenstad Salvador de Bahia is jarenlang één van de belangrijkste doorvoerhavens geweest voor de slaven uit Afrika die te werk werden gesteld op de vele plantages rondom de stad. De stad was zo belangrijk, dat het in die tijd de hoofdstad van deze kolonie was voor de Portugezen en het Palacio Rio Branco was de zetel van de lokale regering.
Naast dit paleis zijn er nog vele andere koloniale gebouwen neergezet, die allen onlangs gerestaureerd zijn. De kleurrijke en sfeervolle wijk Pelourinho in Bahia was destijds de plek waar de slaven verhandeld werden. Nu is het een zeer gezellige uitgaanswijk met kinderhoofdstraatjes waarlangs vele monumentale gebouwen, opgeknapte koloniale huizen en vele schitterende kerken staan.
De imponerende kerken zien er niet alleen aan de buitenkant mooi uit. De Terceira Ordem de Sao Francisco is een van de meest fascinerende kerken met een schitterende facade met intrigerend beeldhouwwerk en een verbluffende binnenkant, bijna geheel met goud bedekt. De nabij gelegen patio heeft mooi tegelwerk. De kathedraal heeft een even uniek plafond en vele mooie decoraties.

Het aantal slaven uit Afrika was zo groot dat in de stad heden ten dage de Afrikaanse invloeden nog immer zeer aanwezig en voelbaar zijn. Het overgrote deel van de bevolking is van Afrikaanse afkomst en men is daar zeer trots op, een uitzondering in Zuid Amerika. De muziek en het eten is hier zo afwijkend dat het een cultuur op zich is en zeker wat de muziek betreft, wereldwijd faam verworven heeft.

De stad staat werkelijk bol van muziek en er worden ’overal’ door Pelhourinho optredens gehouden.Tijdens je wandelingen moet je niet raar kijken als er opeens een band van twintig man ( of vrouw ) voorbij komt die op grote drums fantastische ritmes ten gehore brengen.

Een ander bekend fenomeen is het capoeira, schijngevechten die uitgevoerd worden als een dans, op muziek uiteraard. Ook dit kan je op straat of op een van vele pleinen tegenkomen, vooral in de weekenden.
Deze zeer levendige stad waar het heerlijk ronddwalen is door de mooie straten met al zijn culturele erfgoed en goede restaurants, is minimaal twee volle dagen waard.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.