Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Chili
Home>Bestemmingen>Chili

Chili

Chili, een langgerekt lint , ingeklemd tussen de blauwe Pacific en de witte bergtoppen van de  Andes. Het land kenmerkt zich daardoor met een fascinerend aantal verschillende natuurlandschappen. Vele kilometers kust met onder andere fjorden met  gletsjers die in het water afbrokkelen. Bergen die bijna loodrecht oprijzen; vele meren en rivieren in alpien landschap. Verder een woestijn die de droogste ter wereld is en imposante vulkanen met een ongekende hoeveelheid zeldzaam wild.

Alleen Chili is van noord naar zuid 4300 km lang en het zuiden is niet eens verbonden met een weg met de hoofdstad. Hoe ga je dat allemaal zien en beleven, zonder al te veel geld kwijt te zijn aan vliegen ? Waar kan je beter wel of niet een auto huren? En waar overnacht je als gaat wandelen in de verbluffende natuurparken ?  Zie hieronder een aantal ideeen van onze kant, maar we hebben er veel meer. Combineren met andere landen is ook geen probleem voor ons, we kunnen dat probleemloos voor je organiseren, heb jij meer tijd om van al die landschappen te genieten!

Praktische informatie

Klimaat:
Het klimaat is bijzonder uiteenlopend in Chili, temeer het land bijzonder groot is en verschillende klimaatzones kent. In het zuiden, ook wel Patagonie genoemd, is het zeer wisselvallig (4 seizoenen in een dag is heel normaal) en onstuimig. Wind krijgt een heel andere betekenis als je hier geweest bent. In onze zomermaanden (daar winter) kun je in dit gebied nauwelijks reizen door de sneeuwval en de lage temperaturen. Enkel van oktober tot aan april is het reisseizoen, waarbij de beste maanden van december tot en met februari zijn. Het is dan tevens hoogseizoen in deze streek en gezien de toenemende populariteit, is het aan te raden om (ver) van te voren te reserveren, met name geldt dit voor binnenlandse vluchten.
Ten noorden van de hoofdstad is het een ander verhaal. Daar is de betere reistijd in hun winter, onze zomer dus. Door de hoge temperaturen in de zomer, is het in de winter aangenamer.  Echter, je kunt in het noorden eigenlijk het hele jaar door reizen, al is het er in de Chileense winter wat aangenamer.
Paaseiland heeft een subtropisch klimaat en is ook het gehele jaar goed te bezoeken.

Geld:
Op je reis kun je het beste je pincard meenemen. Je kunt praktisch in elke stad en plaats wel een pinautomaat vinden. Dit is veruit de goedkoopste, veiligste en eenvoudigste manier. Je moet er wel voor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat.
Een bedrag in US Dollars cash kan erg gemakkelijk zijn. Creditcards kunnen wel gebruikt worden in grote steden, maar de commissie die je per transactie betaald is vrij hoog.Travellers Cheques zijn niet aan te raden, je kunt ze nauwelijks ten gelde maken en de commissie is bijzonder hoog (10% of meer). Hoe verder je naar het zuiden gaat hoe onvoordeliger je Travellers Cheques worden door de zeer slechte wisselkoersen die ze daar hanteren. Dit scheelt soms 25 % of meer!!!
Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 175.= voor Chili en 250,= voor Argentinie Dit bedrag besteed je aan entrees, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.


Vluchten: Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Chili. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

hoogseizoen
Voor degenen die in het hoogseizoen gaan wordt geadviseerd om ver van te voren te reserveren, liefst 6 maanden voor vertrek voor het zomerseizoen en 9 maanden voor vertrek voor degenen die rond de kerst weg willen. Hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt en de goedkoopste tickets zijn altijd als eerste weg.
Elk jaar moeten we klanten teleurstellen, omdat er geen tickets meer te krijgen zijn op sommige vertrekdagen.

Ingentingen en medicijnen:

Voor Chili en Argentinie worden de volgende inentingen geadviseerd: (dit hangt sterk af welke gebieden je bezoekt )

  • Typhus; 1 prik, minimaal 13 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobline. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.
  • Gele Koorts; 1 prik. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt ook in Zuid Amerika voor, echter de kans in Chili is zeer gering. Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GG en GGD, de huisarts, het AMC in Amsterdam 020 - 566 3800, of tel 0900- 9584 reizigersadvies-en vaccinatiebureau
of Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam tel 0900-503 40 90, voor afspraken 010-412 38 88
Bij de boeking ontvang je een lijst met geadviseerde medicamenten om mee te nemen.

Algemeen:

Wat mee te nemen en voorbereiding
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items. Een warme slaapzak is aan te bevelen, ook als je geen trektochten loopt.
Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste pakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan wel, maar is vaak niet praktisch al laten we de keus altijd aan je zelf. Een zeer uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt op aanvraag naar je opgestuurd of anders nadat we de boeking van je ontvangen hebben.

Reisdocumenten
Voor beide landen geldt dat je geen visum nodig hebt. Het enige waar je paspoort aan moet voldoen, is dat hij na vertrek uit Chili nog minstens zes maanden geldig is.

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders. .

Patagonie Luxe (4-5 sterren niveau)

18 dagen | € 4798,00

Na het kosmopolitische Buenos Aires, duik je eerst de ruige wildernis in van Patagonie, maar zonder concessies te doen aan comfort. Na de boottocht langs de imponerende gletsjer Perito Moreno in El Calafate, trek je per huurauto naar het prachtige Torres del Paine, mooiste park van Zuid Amerika. Na Ushuaia met unieke excursies, lekker opwarmen bij de subtropische watervallen van Iguazu.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Patagonisch Avontuur

19 dagen | € 2280,00

Ervaar de uitgestrektheid, ruigheid en desolaatheid van Patagonie. Maak een self drive rond de  7 meren bij Bariloche, wandel naar de onwaarschijnlijke rotspieken van Fitzroy in El Chalten, Zie gigantische brokken ijs afbreken bij de gletsjers bij El Calafate en ervaar het einde van de wereld in Ushuaia aan het beroemde Beagle kanaal.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

De Zuid Amerikaanse woestijn

19 dagen | € 2980,00

Een ideale ( onze ) zomerreis, enkel zon in deze regio. Ontdek de Atacamawoestijn bij San Pedro en trek verder over de Andes naar Uyuni door desolate landschappen. Via het nog onbekende Tupiza met nog meer verbluffende landschappen naar het noordwesten van Argentinië en ontdek per huurauto deze regio met gezellige koloniale Andesstadjes als Humahuaca en Purmamarca.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Eindeloos ijs

21 dagen | € 2848,00

Het mooiste gedeelte van Patagonie ervaren op de beste manier; per huurauto en te voet. Maak een autotocht over een stuk van de beroemde Camino Austral, tussen Coyhaique en het idyllische Guadal, met uitzicht over de mooiste meren in Chili. Daarna trek je verder zuidwaarts, naar de wereld van gletsjers in El Calafate en ruige berglandschappen met de mooiste bergwandelingen in Torres del Paine, de W-trek.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Vulkanen en beelden

22 dagen | € 3877,00

Trek eerst door de woestijn, vergeten mijnstadjes en langs vele schitterende natuurparken in het ruige noorden van Chili per stoere 4WD over de Backroute San Pedro - Lauca.  Bezoek het mooiste Andeskerkje in Parinacotta en geniet van het wildlife in Lauca. Daarna naar het uiterst zuiden van Chili, beroemd vanwege het grillige landschap van Torres del Paine en sluit af op mysterieus  Paaseiland.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Reis langs de toppen van de Andes

24 dagen | € 2998,00

Een reis met een ongekende diversiteit aan landschappen, bevolking en cultuur. Hoewel je door drie landen reist, is het de Andes die de centrale rol speelt in de reis. Een reis voor de wat meer ervaren reiziger, die weet dat je soms wat ongemak voor lief moet nemen om op bijzondere plekken terecht te kunnen komen zoals overnachten bij Indianen op het Isla Amantani of de zeer spectaculaire jeeptocht bij Uyuni.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

IJsbergens met tropische watervallen

23 dagen | € 4018,00

Het mooiste van Patagonie zien en eindigen met strand, dat is deze reis. Geniet van de pinguins, walvissen en veel ander wild life in Peninsula Valdez. Maak  de mooiste wandelingen in Torres del Paine, vanuit comfortabele lodge en zie enorme stukken ijs afbreken bij Perito Moreno in El Calafata. Vervolgens 'opwarmen' bij de watervallen van Iguazu en het Copacabana strand in Rio de Janeiro.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Zilverroute naar San Pedro

20 dagen | € 2580,00

Volg de oude handelsroute tussen Samaipata en Sucre en zie een stuk Bolivia waar toeristen niet komen. Mooie traditionele dorpen waar de geest van Che Chevara nog immer rondwaard. Trek over de ruige Andes via ongelooflijke landschappen tijdens de Salar de Uyuni jeeptocht en ontspan daarna in het oasestadje San Pedro de Atacama en geniet wat de woestijn hier te bieden heeft, maanlandschappen en enorme geisers.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

De ultieme Carretera Austral Selfdrive

25 dagen | € 3877,00

Er zijn maar weinig wegen die zo tot de verbeelding speken als de Carreta Austral, de eenzame weg dwars door vele natuurparken in Patagonie. Met een 4 WD huurauto begint de reis in het Merendistrict met een ontmoeting met de inheemse bevolking, de Mapuche en daarna trek je verder de wildernis in, door fjorden, langs gletsjers en meren en ervaart wat Patagonie echt is.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden