20 jaar Passaat

Paaseiland

Dit eiland is het meest eenzame eiland ter wereld, dat wil zeggen dat in elke richting het dichtstbijzijnde stukje land minstens 1900 km ver weg is. Het is daarom misschien wel nog onbegrijpelijk dat de karaktische moai beelden juist hier staan.
Nabij het enige strand op het eiland staat de mooiste beeldengroep, met zeer verfijnd beeldhouwwerk. Liggend op het strand heb je uitzicht op deze prachtige beeldengroep .

Het eiland bestaat uit 3 vulkanen die naar elkaar zijn gegroeid met een grillige kustlijn. Op 2 vulkaantoppen zijn overblijfselen gevonden van deze unieke cultuur. Op de Orongo Vulkaan heeft men gewoond en hier zijn naast huizen ook uitgehakte figuren gevonden waarvan de Vogelman (make make) de bekendste en belangrijkste is.
Op de Rano Raraku zie je hoe men deze gigantische beelden gemaakt heeft, velen nog niet afgemaakt beelden vind je hier terug alsmede vele beelden die her en der in het gras verspreidt staan. De reden hiervan is nooit bekend geworden.
Vanaf deze vulkaan heb je een zeer mooi uitzicht op Tongariki, waar 15 beelden staan opgesteld.
Van nabij zien deze giganten er zeer indrukwekkend uit en een zonsondergang hier mee maken heeft zijn magische momenten .

Vlakbij Hanga Roa is er ook een beeldengroep dat gerestaureerd is. Hier vind je het enige beeld met ingelegde ogen van sierstenen. Dit moet een van de belangrijkste plaatsen geweest zijn. Vooral de zonsopkomst en de zonsondergang bij deze beeldengroep is alleen daarom al zeer de moeite waard om naar dit eiland te gaan.
Op het eiland zijn nog vele andere plaatsen beelden groepen te zien, sommige enkel omgevallen beelden.
Om het eiland op je gemak te bekijken, adviseren wij om er mimimaal 3 volle dagen te verblijven. We kunnen allerlei dure tours voor je boeken, maar het is veel eenvoudiger om zelf een auto te huren en op het eiland rond te toeren en de bezienswaardigheden te bekijken. Is ook veel goedkoper, flexibeler en leuker. Voor de beeldengroepen die dichtbij zijn, is de fiets een goed alternatief, welke te huur zijn, type mountain bike. Paardrijtochten zijn ook mogelijk.

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.