20 jaar Passaat

San Pedro de Atacama

De tocht vanaf de luchthaven van Calama naar San Pedro laat er al geen misverstand over bestaan. Je gaat een bijzonder gebied bezoeken en onderweg naar San Pedro heb je al bijzondere vergezichten als je door het grillige landschap van de woestijn rijdt en in de verte besneeuwde bergtoppen ziet, een uniek gezicht. San Pedro zelf is een slaperig oase stadje met wit gekalkte huisjes en een mooi Andes kerkje uit de 17e eeuw.
Op de hoek van het dorpsplein, plaza in het Spaans, vind je een verrassend goed museum, wat een bijzonder goede expositie heeft van de vondsten uit de omliggende woestijn. Vele andere bezienswaardigheden liggen iets buiten San Pedro en sommige kunnen per fiets of te voet bezocht worden. Vanaf de ruïnes van Pukara de Quitor heb je een goed uitzicht over de gehele oase. Dit voormalige fort stamt uit de 12e eeuw en de reconstructies van dit Indiaanse fort zijn in volle gang. Iets verderop vind je de resten van Katarpe, ooit een administratief centrum van de Inca’s.
San Pedro heeft een keur aan excursies en mogelijkheden, wat gezien de schoonheid van het landschap, niet zo vreemd is.

Vanuit San Pedro is er een zeer spectaculaire jeeptocht naar Uyuni in Bolivia te maken dwars door de Andes en langs meren die van kleur veranderen bij opstekende wind en eindeloze zoutvlaktes.

Vanuit San Pedro de Atacama kun je nu een meerdaagse en zeer spectaculaire backroad route rijden naar Lauca. Je komt door vele nationale parken als Vicunas en Isluga. Deze route is alleen geschikt voor de avontuurlijke reiziger en kan alleen per 4 WD. Zie hier een impressie van de jeeptocht van San Pedro naar Lauca.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.