20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

San Pedro de Atacama

Valle de la Luna en Muerte

Valle de la Luna en Muerte

In de woestijn buiten San Pedro vind je Valle de la Luna (vallei van de maan), een vallei met zeer vreemd gevormde rotsformatie. Bij een ondergaande zon zie je de grillige rotsen in de woestijn langzaam van kleur veranderen. Het is een spectaculair en fascinerend gezicht om het landschap zo te zien veranderen.

Naast deze bekende vallei vind je iets verderop de Valle de la Muerte ( ( vallei van de dood ) ook een prachtige vallei met grillige rotsformaties. In beide valleien kun je een wandeling maken om het bijna buitenaardse landschap nog beter in je op te nemen.

De excursie duurt een ½ dag en is met een internationaal gezelschap.

 

El Tatio Geisers en Machuca

El Tatio Geisers en Machuca

Als vroeg opstaan geen probleem voor je is, moet je zeker een bezoek brengen aan de vallei van El Tatio. Deze vallei is op een hoogte van 4300 meter, het hoogste geiserveld ter wereld en die kan je het beste waarnemen net voor zonsopgang ( vandaar dat je zo vroeg moet opstaan ). Het uitzicht op vele geisers is indrukwekkend en doet futuristisch aan door de desolate omgeving, heldere zon en de stomende grond. Sommige geisers spuiten meer dan 50 meter hoog en komen met een enorm geraas tot leven.
Op de terugweg bezoek je het zeer fotogenieke kerkje van Machuca en  kun je een heerlijk thermisch bad nemen in een van de warmwaterbronnen die je onderweg tegenkomt,neem je handdoek mee!
Je wordt vanaf je hotel opgehaald om 04:00 a.m. !!! Duur: gehele dag, internationaal gezelschap.

 

Laguna Salar de Atacama

Laguna Salar de Atacama

Deze dagtour gaat door de woestijn met schitterende vergezichten en ongewone landschappen. Je bezoekt onder meer een regio waar nog maar zeer weinig toeristen komen en je gaat naar het nationale park Salar de Atacama. In dit park ligt in de zoutvlakte een laguna waar verschillende soorten flamingo’s voorkomen. Bijzondere tocht, welke van te voren geboekt moet worden, omdat het anders niet georganiseerd kan worden. Duur: gehele dag, internationaal gezelschap.

 

Jeeptocht San Pedro naar Uyuni

Jeeptocht San Pedro naar Uyuni

Dit is veruit de meest spectaculaire route om de Andes over te steken en een ieder die dit gebied doorkruist heeft, is er zeer enthousiast over. De tocht duurt minimaal 3 dagen, maar het is aan te raden er een dagje langer over te doen.
Je reist in 3 of 4 dagen langs onwerkelijke landschappen van kale tot Multi color bergen , verstilde meren die van kleur veranderen als de wind opsteekt, overnacht in piepkleine plaatsjes als Villa K en rijdt over een enorme zoutvlakte. Hier vind je een hotel geheel opgetrokken uit zout, helaas kun je er niet meer overnachten, alles is van zout! Je zult onderweg bijna zeker f lamingo’s zien , een thermisch bad nemen, en verbaasd staan te kijken hoe Laguna Colorada van kleur verandert als het avond wordt.
Het grote voordeel om deze tocht te ondernemen vanuit Chili, is dat je niet dezelfde weg terug hoeft te reizen. Op deze wijze bespaar je tijd en verbind je op een bijzondere manier deze 2 landen.
Kan uiteraard ook andersom gedaan worden. Meer over deze zeer bijzondere tocht lees je en zie je bij Uyuni (Bolivia).

 

Trekkings en paardrijtochten

Trekkings en paardrijtochten

Er zijn zowel dagtochten als meerdaagse tochten te voet en te paard mogelijk vanuit San Pedro de Atacama.  Indien je hierin geinteresseed bent, neem dan contact met ons op. Deze tochten vertrekken vaak slechts een beperkt aantal keer per maand.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.