20 jaar Passaat

Selfdrive in Chili

Een 'Fly and Drive' reis in Chili is min of meer de enige manier om dit superlang uitgerekte land ( meer dan 4300 km lang ) te verkennen. Je kunt uiteraard alles rijden, maar dat wordt ten eerste nogal kostbaar, ten tweede nogal tijdrovend en ten derde, je gaat heel veel saaie kilometers afleggen, waar nauwelijks wat te zien is. Dus vliegen naar een mooie plek en daar gaan rijden, is veelal voor de meesten de beste oplossing.

Chili is waarschijnlijk het meest relaxte land in Zuid Amerika om te gaan rijden. Het verkeer is rustig en vrij veilig, ook in de steden gaat het allemaal redelijk beschaafd. Maar je huurt hier een auto om de natuur en de bijzondere landschappen te ontdekken en die zijn er meer dan genoeg. We bekijken per regio die je wilt bezoeken welke route het beste bij je past en welke huurauto, want het heeft weinig zin om een vrij dure 4 WD auto te huren als je voornamelijk over asfaltwegen rijdt en goede gravelwegen.

Maar er zijn ook self drive routes die we enkel organiseren met een 4WD auto, omdat de risico's dat je vast komt te zitten te groot zouden zijn als we dat niet zouden doen.

Met een huurauto mag je met een speciale vergunning ( moet 2 weken voor vertrek zijn aangevraagd ) de grens over met enkel Argentinie, maar je moet de auto altijd weer inleveren in Chili.

Self drive bij Passaat betekent niet dat je 'alles' zelf moet doen. We zetten de route voor je uit, voorzien je van GPS locaties van bezienswaardigheden, je hotels en andere handige punten, zodat je met een routeplanner op je telefoon via het GPS signaal overal vrij simpel komt. Het enige wat jij moet doen is rijden en genieten! O ja, vergeet af en toe niet te tanken...

De kosten van een huurauto verschillen nogal per regio, type auto en de drop off kosten. Vooral dat laatste kan een flinke kostenfactor zijn als de afstand groot is. Ook daar geven we adviezen over als we met je aan het plannen gaan voor je ideale (selfdrive) reis.

We hebben een aantal interessante self drive regio's opgenomen in de bestemmingenlijst zoals in het uiterste noorden ( San Pedro de Atacama en Lauca ) en de Carretera Austral in het zuiden, maar er zijn veel meer mogelijkheden. We maken alles op maat, dus een self drive vanaf Puerto Mont helemaal naar Punta Arenas kan uiteraard ook.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.