20 jaar Passaat

Lauca

Vanuit Arica kun je dit wonderschone natuurpark bezoeken. Je kunt hier het beste naar toe met een huurauto. Alleen al om de rit van Arica naar het park is het de moeite waard om de reis te ondernemen. Je komt langs raadselachtige mozaïeken op de berghellingen die verwijzen naar tijden van voor de Inca’s.
Je rijdt door een kaal en woestijnachtig landschap met kleine leefgemeenschappen en oases en eenvoudige Andeskerkje met hun fascinerende begraafplaatsen, die door het landschap een andere dimensie krijgen.
De woestijn gaat langzaam over in een kaal berglandschap en uiteindelijk zie je de immens besneeuwde bergtoppen van de Andes. Aan de voet van deze berg en bij de ingang van het park ligt Putre, een leuk stadje met nog enkele oude gebouwen en mooie vergezichten op de vulkanen die boven dit stadje domineren. In Lauca is nauwelijks bewoning en enkel midden in het park is het piepklein plaatsje Parinacotta te vinden met de allermooiste Andes kerk die je maar kunt bedenken.
Het park is landschappelijk zeer afwisselend met prachtige meren, ruige bergen ,mooie vergezichten en het herbergt vele verschillende vogels ( 400 soorten ! ), waarvan sommigen zeer zeldzaam zijn, zoals de James flamingo.
Het park is ook bekend om de vele vicunas te zien, een zeer schuwe lamasoort dat met uitsterven bedreigd wordt door de jacht op zijn kostbare vacht.
In Lauca hebben deze dieren door de afwezigheid van mensen, geen enkele angst voor je en kun je ze vaak tot dichtbij benaderen. Deze beschermde diersoort doet het overigens zeer goed in Lauca en de aantallen nemen gestaag toe.

We adviseren wel om eerst te acclimatiseren voordat je dit park gaat bezoeken, het ligt namelijk boven de 4000m! Een goede plaats om je lichaam eerst aan de hoogte te laten wennen is San Pedro de Atacama(2600m). Zie bij San Pedro wat er te doen en te beleven is.

Vanuit San Pedro de Atacama kun je nu een meerdaagse en zeer spectaculaire backroad route rijden naar Luaca. je komt door vele nationale parken als Vicunas en Isluga. Deze route is alleen geschikt voor de avontuurlijke reiziger en kan alleen per 4 WD. Zie hier een impressie van de jeeptocht van San Pedro naar Lauca.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.