Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
India
Home>Bestemmingen>India

India

Een reis door India is als een reis door de tijd. Sprookjesachtige forten en paleizen, chaotische en intrigerende steden, cultuurschatten uit de rijke geschiedenis, maken India een wereld op zich. Laat je meeslepen door de overweldigende natuur  en ontmoet op straat de hindoes, sikhs, bedelaars en heilige koeien.
Reizen in India is geen sinecure, want alles is mogelijk, ook het onmogelijke... En dan maakt een goede agent en organisatie vaak het verschil. Wij kennen de valkuilen, zodat je tijdens je reis daar niet geconfronteerd wordt en dan is India heel leuk om te reizen. Zie hieronder een aantal voorbeelden of bedenk je eigen ideale india reis zelf met de blauwe steden aan de rechterkant en laat je verrassen door wellicht de onbekende plaatsen, want niets is onmogelijk in India...

 

Praktische informatie

Klimaat
Door de enorme omvang van het land kent India verschillende weertypes. In het tropische zuiden heb je de moesson, die van juni tot augustus duurt en een kleine moesson die van eind oktober tot half november duurt . Meestal houdt dit in dat er enkel een bui van een uur of 2 per dag valt. Het is zeker in deze tijd vrij warm en vochtig. In de meer noordelijke gebieden zoals in Rajasthan is het klimaat een stuk droger. Hoewel de moesson hier ook niet onopgemerkt aan voorbij gaat. Deze is meestal van mei tot en met juni. De periode ervoor is het bijzonder heet met een hoge luchtvochtigheid. Het is dan veruit de minst aangename periode om te reizen in India. In de meest noordelijke streken zoals Ladakh, is het vooral in de zomermaanden bijzonder aangenaam. De hoge Himalaya toppen houden de moesson tegen en door de hoogte ( boven de 3500 m gemiddeld ) wordt het vaak niet warmer dan een graad of 20. Winters zijn in deze regio zeer koud. reizen is dan niet meer mogelijk, de bergpassen zijn dan dicht gesneeuwd.

Geld
In India kun je bijna overal cash geld omwisselen. Neem gerust euro’s mee, geen probleem in India Uiteraard kan je ook pinnen, niet overal, maar in de grote steden vindt je voldoende pinautomaten.
Probeer niet te betalen met je creditcard in een restaurant, dat zal niet lukken en is niet gebruikelijk.
Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is EUR 150,=. Dit bedrag besteed je aan entrees, lokale excursies, eten en drinken, taxi en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.
Fooien en souvenirs zijn dus niet inbegrepen.

Vluchten
Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Japan. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Inentingen Medicijnen
Voor India worden de volgende inentingen geadviseerd:

  • Typhus; 1 prik, minimaal 3 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobine. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt uitsluitend voor op het platteland in India en in de meer afgelegen gebieden Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GG en GGD, de huisarts of het AMC in Amsterdam.
Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zelf zorgt voor zijn eigen medicijnen. 

Algemeen
Wat mee te nemen en voorbereiding? Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in alle hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items (een slaapzak is niet nodig). Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan wel, maar is niet altijd even handig. Een uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt naar je opgestuurd, nadat de boeking binnen is.

Reisdocumenten
Je paspoort moet bij vertrek uit India nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Voor india heb je ook een visum nodig, welke tegenwoordig op een aantal internationale luchthavens in India ter plaatse te verkrijgen is. Wie voor vertrek zijn visum wil regelen in Nederland, moet er rekening mee houden dat dat ver van te voren mee begonnen moet worden, aangezien het een lastige procedure is en vrij kostbaar. Meer informatie hierover is terug te vinden op: http://visumcentrale.nl/?login=passaatverrereizen

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.

 


Stranden in Heilige Steden

16 dagen | € 1840,00

Een relaxte reis in het diepe zuiden van India, waar je niet alleen de tempelsteden ziet als, Mahabaripuram,  Madurai, Trichy, maar ook de 'andere kant' van India zal ontdekken op een plantage in Kottayam en het fascinerende dorp Karaikudi, met al zijn imponerende patriciershuizen uit vervlogen tijden.Daarnaast zie je verbluffende landschappen in Munnar en op de houseboat als je relaxt over de backwaters vaart.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

De Rijkdommen van Rajasthan

17 dagen | € 1829,00

Rajasthan, maar dan anders, zou ook een goede naam voor deze reis zijn. Je reist door het nog vrij onbekende oosten van Rajasthan, waar je via bijzondere Dungapur een regio induikt met vele schitterende paleizen en forten, maar dan zonder horde toeristen. Wandel over de kleurrijke markt in Dhariyawad, zie het imponerende paleisfort in Bundi en relax aan het zwembad in het aangename Neemrana.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden