20 jaar Passaat

Mysore

Mysore kent vele paleizen maar het Paleis van de Maharaja is de bezienswaardigheid in Mysore. Het is een indrukwekkend en tegelijkertijd gracieus bouwwerk dat de stad domineert. Het paleis ziet er aan de buitenkant al sprookjesachtig uit, binnen is het nog mooier.
Er mogen binnnenin geen foto’s gemaakt worden, omdat de maharaja van mening is dat je bij je bezoek versteld moet staan, omdat je niet weet wat je kunt verwachten. We sluiten ons daar graag bij aan en zullen er dus ook maar verder niets meer over schrijven. Mocht je op een zondag in Mysore zijn, vergeet dan niet om ’s avonds nog eens langs te gaan, het hele paleis wordt dan verlicht door bijna 100.000 gloeilampen!

De stad zelf heeft een plezierige atmosfeer met nog veel oude gebouwen, waardoor Mysore een bijzondere aangename stad is om te verblijven. De Devajara-markt in het oude centrum is een aanrader. Het is een waar kleurspektakel van allerlei waar als bloemen, verfpoeder, groenten en fruit en natuurlijk de mensen zelf. Ga er heen in de vroege ochtend, het licht is dan op zijn mooist. Je kunt er uren ronddwalen door de smalle steegjes.
De stad heeft ook een imponerende kathedraal, een aantal musea en een van de beste dierentuinen in India. Even buiten de stad vind je Chamundi Hill, een heuvel met vele tempels die het ontdekken waard zijn. Daarnaast is er een zomerpaleis, wat nu een museum is met rondom een aardige tuin.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.