20 jaar Passaat

Jaisalmer

Onderweg naar Jaisalmer zie je veel kleine nederzettingen van simpele hutjes van klei en riet in een verlaten en uitgestrekt woestijnlandschap.
Aan het eind van de dag zie je in de verte het fantastische fort van Jaisalmer opdoemen uit de woestijn. Geheel opgetrokken uit geel zandsteen krijgt deze stad een gouden gloed wanneer de zon ondergaat. Het lijkt op een sprookjesstad uit de verhalen van Duizend-en-één-Nacht. Het imponerende fort herbergt ook een paleis met verfijnd beeldhouwwerk. Door de gehele stad heen zal je veel van dergelijke pracht tegenkomen. Er zijn vele mooie haveli’s (koopmanshuizen) te vinden, met prachtige decoratief beeldhouwwerk
In de stad kom je ook rijk gedecoreerde Jaintempels tegen met intrigerende beelden .De Rajasthani’s die de stad bevolken, zijn trotse mannen met hangsnor en felgekleurde tulband en vrouwen met kleurrijke sari’s en voorzien van veel sieraden, zoals gouden neusringen en zilveren enkelbanden. Kortom, het is een heerlijke stad om doorheen te slenteren, je ziet telkens weer iets nieuws en moois.
Door de vele mooie gebouwen zijn ook in deze stad vele unieke en bijzondere onderkomens te bedenken om de nacht door te brengen. Kijk bij hotels voor meer informatie over de vele mogelijkheden. Ook in de kleinere omliggende plaatsen in de nabijheid van Jaisalmer zijn bijzondere overnachtingen te maken.

Jaisalmer lig midden in de uitgestrekte Tharwoestijn en daardoor is het een ideale plaats voor het maken van een kameelsafari door de woestijn. Ver weg van het stads gekrioel kom je geheel tot rust in een desolate omgeving van spookdorpjes en kleine nederzettingen. Hoog gezeten op je kameel heb je een prima uitzicht over het telkens weer veranderende woestijnlandschap.’s Avonds als de zon ondergaat en de maan opkomt krijgt de woestijn iets magisch over zich. Je overnacht onder een fantastische sterrenhemel en er wordt voor je gekookt door een kok. Kijk bij Excursies voor meer info over kameelsafari’s.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.