20 jaar Passaat

Karaikudi

Karaikudi lijkt te zijn ontsnapt aan de aandacht van de reisgidsen, want je komt het (nog) nauwelijks tegen en het is een bijzondere plek tussen alle tempels van Tamil Nadu. Rondom dit stadje zijn diverse dorpen waar de rijke koopmannen zich meer dan 100 jaar geleden hebben gevestigd in schitterende koopmanshuizen. Sommige zijn meer dan 100 meter diep met diverse patio’s en ontelbare vertrekken.
Het paleis van de maharaja is de grote trekpleister en moet je ook beslist gaan bekijken. HIer krijg je een aardig kijkje hoe men hier destijds leefde in alle rijkdom en weelde, wat ook afstraalt op het imponerende gebouw met vele patio’s

Tegenover het paleis ligt een plein met een de centrale wateropslagplaats waar de lokale bevolking nog immer het water uit betrekt. Rondom deze vijver vind je een tempel en vele mooie koopmanshuizen, waarvan sommige in een charmant vervallen staat zijn en anderen zien er weer uit als nieuw na een uitgebreide restauratie. Elk huis is anders en het gehele dorp bestaat praktisch alleen uit deze fantastische huizen die ook aan de buitenkant er prachtig uit zien.

Het is een zeer aangename plek om te vertoeven, aangezien je in van de mooiste koopmanshuizen overnacht ( dit huis kent iedereen in India, daar het het filmdecor is geweest van een klassieker ). meer info zie onder de knop ’hotels’.

In dit dorpje zonder bedelaars, zonder opdringerige verkopers en zonder eindeloze rijen souvenirswinkel, is het aangenaam rondwandelen. De rustige straten zijn er superschoon, de bevolking is vriendelijk en laat je met rust en de oude huizen lijken elke keer als je de hoek omslaat steeds mooier te worden. Het is ons een raadsel dat deze plek niet bekender is, en dat is ook gelijk de charme van deze plaats.

Maar er is nog meer te doen en te zien hier. Je vriendelijke gastheer of vrouw van je onderkomen, kent de streek op zijn duimpje en hij/zij kan je allerlei leuke ideeen aandoen als een kijkje nemen in de lokale tegelindustie, waar prachtige siertegels met de hand gemaakt worden en over heel Azie ge-exporteerd worden. Of een bezoek aan een mooie tempel. Maar hij kan er ook voor zorgen dat je andere huizen van binnen kunt bekijken en je zult dan weer versteld staan van de anders verborgen pracht als schitterend houtsnijwerk
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.