20 jaar Passaat

Diu

Dit eilandje was tot 1961 nog Portugees grondgebied en veel herinnert daar heden ten dage nog aan. Op het eilandje zijn drie hagelwitte kerken te vinden, waarvan er één een zeer grote collectie beelden heeft van de vele heiligen die het katholieke geloof rijk is. De andere kerk is nu een ziekenhuis maar ziet er aan de buitenkant nog steeds mooi en rijk versierd uit. De derde kerk doet nog steeds dienst als kerk, hoewel het aantal gelovigen nog slechts dertien families bedraagt.
Het stadje zelf is een wirwar van smalle straatjes met in heldere kleuren geverfde huisjes, vaak met veel ornamenten versierd.
Het pronkstuk van Diu is het fort. Het ligt op het uiterste oost puntje van het eiland en ziet uit over de Arabische zee. Vanuit hier hadden de Portugezen de controle op de belangrijke handelsroute met Europa en het Midden-Oosten. Het fort stamt uit de zestiende eeuw en verkeert nog in goede staat. Er staan nog vele oude, originele kanonnen opgesteld op de imposante verdedigingsmuren. Een gedeelte van het fort doet nu dienst als gevangenis. Het overgrote deel is vrij toegankelijk en je vindt hier nog vele stille ’getuigen’ uit lang vervlogen tijden.
Het laatste maar niet onbelangrijkste zijn de stranden rond Diu. Hoewel het (of misschien wel gelukkig) geen Goa is, zijn de stranden hier een prima plek om even op adem te komen. Sunset Beach is het meest bekende strand waar je mooie zonsondergangen kunt zien en waar je prima kunt zwemmen in het aangename water van de Arabische zee. Omdat de heuvels vrij laag zijn, kun je je goed per fiets over het eiland verplaatsen. Als je de verdedigingsmuur van Diu, die vroeger het stadje afsloot van de buitenwereld, achter je laat, kun je mooie fietstochtjes maken naar de oostkant van het eiland waar zelden toeristen komen, maar waar wel mooie en leuke dorpjes te bewonderen zijn.
Andere leuke dingen om te bezoeken zijn de groentemarkt in de ochtend op het stadsplein en de haven waar de vissers ’s avonds met hun bootjes afmeren en de vangst van de dag verwerken.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.