20 jaar Passaat

Corbett

Corbett werd in 1936 ingesteld als het eerste National Park van India. Het was ten tijde van de Raj een populair jachtgebied van de Engelsen en is vernoemd naar Jim Corbett, de legendarische jager en natuurfotograaf/schrijver die jaren in dit gebied heeft doorgebracht en veel heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het natuurpark. In 1973 werd in dit park met hulp van het wereldnatuurfonds één van de eerste tiger reserves van India opgezet. Corbett bestaat uit hogergelegen plateau- en heuvelland en uit bebost en moerassig laagland. het is thuis aan 110 boomsoorten, 50 zoogdiersoorten, 580 vogelsoorten en 25 verschillende soorten reptielen. Luipaard en Himalayan Black Bear komen voor in de hoger gelegen delen van het park. Op de rotsachtige hellingen zijn Ghoral (Goat Antelope) te vinden en de oevers van de Ramganga rivier herbergen visetende Gharial- en ‘Mugger’ krokodillen. Verschillende apensoorten waarschuwen elkaar vanuit de boomtoppen als er een tijger of luipaard in aantocht is en Chital, Sambar en andere hertensoorten zwerven over de graslanden in het zuiden van het park.

In het nabijgelegen Ramnagar kan men, mits in het bezit van de juiste permit, een visexcursie maken, met kans om de legendarische Mahseer (River carp) te vangen. Corbett ligt op één dag van Delhi af en kan bezocht worden per jeep of olifant. De beste tijd hiervoor is van half november tot half juni; daartussen is het gesloten wanneer de rivieren buiten hun oevers treden en de mossoenregens de wegverbindingen verbreken.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.