20 jaar Passaat

Trichy

Trichy is op het eerste gezicht een gewone, ietwat stoffige, rommelige Indiase provinciestad. De interessante bezienswaardigheden liggen over de stad verspreid. Een van de eerste dingen die je zult zien, is vreemd genoeg een mooie gotische witte kerk in het centrum van de stad. kijk je de andere kant op, dan zie je tempel boven op een enrome rots, die toepasselijk de ’rocktempel’ heet. Je kunt de vele trappen op om naar de top te lopen en dat is ook zonder meer aan te raden om te doen.
Samen met de vele pelgrims vervolg je je weg langs vele kapelletjes en winkeltjes. Als je bijna boven bent, heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Doordat je zo hoog bent, is het er stil en staat er een aangenaam briesje. Een heerlijke plek om even bij te komen van al het trappenlopen. De pelgrims denken daar net zo over. Het is een bijzonder aangenaam samenzijn. Als je bijna boven bent, heb je een mooi uitzicht op het tempelgedeelte waar je niet mag komen.

Een andere tempel die je niet mag missen de Sri Ranganathaswamy tempel. Een gigantisch complex van meer dan 60 hectaren ! Zonder enig twijfel het grootste tempelcomplex van heel India. Er wordt nog immer aan gewerkt en de grootste gopuram bij de hoofdingang was pas in 1987 afgekomen en meet 73 hoog !
Deze tempel telt 7 ringen van tempelmuren en je mag als niet Hindoe tot de een na laatste tempelmuur komen. Het binnenste gedeelte met de tempels met goud bedekte daken kan je alleen bewonderen van de tempelmuur.
De buitenste ring is de meest levendigste met vele winkeltjes en kleurrijke marktjes. Vooral de markt is erg leuk om even overheen te wandelen en het leven van alle dag gade te slaan. Je hebt hier niet het idee dat je al in een tempelcomplex zit.
Binnenin is het ook een levendige tempel met veel bezoekers. Je komt bij je omzwervingen van alles tegen. Uiteraard mooie afbeeldingen en prachtig beeldhouwwerk, maar er is ook een gedeelte waar het geluid van geldmunten alles overstemt. Hier worden de giften van de gelovigen geteld door een groep van 30-40 mannen.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.