20 jaar Passaat

Kanchipuram

Dit is een stad die in India bekend is vanwege zijn uitstekende zijden sari’s, maar daarnaast en vooral bij de reizigers onder ons bekend vanwege zijn vele tempels uit verschillende dynastieën.
De stad is een typische zuid- Indiaanse provincie stad die uit zijn voegen is gegroeid. Het is er stoffig ( of modderig als het geregend heeft ) met straten die meer uit gaten bestaan dan asfalt, waarop het verkeer in alle hevigheid er maar wat op los rijdt. kortom, de bekende chaos en veel verkeersopstoppingen.
Maar laat je niet al te veel hierdoor beïnvloeden, want er valt hier ook veel te genieten. Omdat er eigenlijk geen goede hotels zijn en plaatsen als Chennai en Mamallabaripuram redelijk dichtbij zijn, raden we aan om deze stad te bezoeken vanuit deze twee plaatsen als dagtrip. Bijkomend voordeel is dat je dan een auto met chauffeur hebt en dat je zodoende je redelijk snel kunt verplaatsen zonder dat je zelf hoeft te zoeken. Er zijn zoveel tempels dat je wel van te voren je keus moet maken. Onze aanbeveling is om er een paar uit te pikken en die goed te doen. Wij zouden dan kiezen voor de volgende tempels:
1. Kailasanatha Tempel: De oudste en mooiste tempel volgens velen en ook volgens ons. De tempel heeft een vroege Dravidian architectuur en is gebouwd in de 7de eeuw na Christus. Het beeldhouwwerk is ondanks de invloeden van de tand des tijds nog immer imponerend.
2. Vaikunta Perumal Tempel: Een kleine maar zeer mooie tempel met prachtig beeldhouwwerk. De vele kapellen met pilaren van leeuwen is indrukwekkend. Sommige kapellen hebben nog originele schilderingen welke uit de 8ste eeuw na Chr. stammen!
3.Devarajaswami Tempel: Deze tempel is een van de imponerende tempelcomplexen in Kanchipuram. Het heeft een ’1000 pilarenhal’ ( met 96 pilaren ) die allen prachig beeldhouwwerk hebben. De enorme vijver voor rituele baden laat men eens de 40 jaar leeglopen en dan komt er een groot beeld van Vishnu tevoorschijn.
4. Sri Ekambaranathar Tempel: de tempel die het meeste opvalt in kanchipuram door zijn enorme gopuram, een toren van bijna 30 meter hoog, vol met allerlei afbeeldingen er in uitgehakt. Niet alleen de gopuram is enorm, het hele complex is nogal groot met 12 hectaren. Het is een tempel waar vele lokalen samenkomen en daardoor een serene sfeer heerst, die dan weer ruw verstoord wordt door souvenirverkopers en mensen in een soort uniform met allerlei vage bonnetjes je geld afhandig proberen de te maken. Ook dat is India. Gewoon negeren en ga ergens rustig zitten langs de tempelvijver en geniet.

Er zijn nog vele andere tempels, maar we adviseren om je te beperken tot deze 4...
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.