20 jaar Passaat

Kota

Kota heeft een zeer indrukwekkend museum, het Madho Sing Museum. Dit museum vind je in het immens grote fort van Kota. Er wordt gezegd dat dit fort het grootste in zijn soort is in India. Het museum bevindt zich in het voormalige paleis in het fort en behoort tot een van de beste musea van India.
Het museum is vooral bekend vanwege zijn in perfecte staat verkerende muurschilderingen. Daarnaast vind je er de gebruikelijke wapenuitrustingen en opgezette jachttrofeeën. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de oude binnenstad van Kota. Het fort zelf leent zich uitstekend om wat rond te wandelen en de grootsheid van het gehele complex tot je te laten doordringen.
Kota heeft ook een aantal goed onderhouden tuinen welke uiteraard ook bezocht kunnen worden.

De omgeving van Kota herbergt ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden. In het nabije Baroli vind je de overblijfselen van de Ghateshvara tempel, een zeer oud tempelcomplex gebouwd in de klassieke Hindu stijl. Vlakbij Baroli is er het imponerende Bhensrorgarh fort, welke nooit door vijandelijke troepen is ingenomen, wat mede komt door zijn perfecte ligging, hoog boven alles, aan de Chambalrivier.

Het nabijgelegen Darrah Wildlife Sanctuary is een woud met een gevarieerde flora and fauna. Aander nationale parken zijn he tNational Chambal Wildlife Sanctuary en de Sorsan grasslands, waar zeldzame vogels te zien zijn tijdens het migratieseizoen.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.