Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Peru
Home>Bestemmingen>Peru

Peru

Tot de komst van de Spanjaarden waren de inwoners van Peru aanhangers van natuurreligies. De oude bouwwerken ademen dan ook respect voor de natuur uit. Tempels, dorpen, vestigen, begraafplaatsen, alles was een met de omgeving en lijkt vaak meer het werk van God dan van de mens.

Er is een veelheid aan oudheden te bewonderen in dit fotogenieke land, maar de bekendste is natuurlijk Machu Picchu. Maar er is meer, veel meer, vooral in het vaak vergeten noorden van Peru, waar je de tempels en zelfs complete steden kunt terugvinden van vele fascinerende pre Inca culturen.
Wie ook natuur op zijn menu heeft staan kan in Peru ook zijn hart ophalen, condors in de Colca Canyon, ara's die klei eten in het regenwoud en zeeleeuwen die ruzien met pinguïns voor de beste plek op het strand. Actief bezig zijn? Er is een veelheid aan trekkings in de mooiste berggebieden van de Andes, als je meer wil dan de Inca Trail.

Zie de voorbeeldreizen voor enkele ideeen hoe je dat allemaal kunt beleven. Had je andere ideeen of plannen? Laat het ons gerust weten, we maken alles op maat voor je in Peru.

Praktische informatie

Klimaat :
Het klimaat kan bijzonder uiteenlopend zijn in Peru. In de lager gelegen gebieden is het natuurlijk warmer, dan in de hogere streken. De meeste neerslag valt in de maanden december, januari en februari, wanneer het op het zuidelijk halfrond zomer is. De droge periode van mei tot november is veruit de beste tijd om te reizen. Het is dan droog en helder weer. De temperaturen liggen dan wel lager en ’s nachts kan het vriezen, zeker op de Altiplano. Overdag is het aangenaam als de zon schijnt, maar zo gauw de zon achter een wolk verdwijnt, lijkt het erop alsof de temperatuur tientallen graden daalt.

Geld :
Op je reis kun je het beste je pinpas meenemen. Daarbij is geld via een creditcard opnemen een nogal tijdrovende onderneming. Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is € 150,= . Dit bedrag besteed je aan entrees, excursies, eten en drinken, taxi’s en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.

Vluchten:

Een aantal luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Peru. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en vaak ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Inentingen en medicijnen :
Voor Peru worden de volgende inentingen geadviseerd:

  • Typhus; 1 prik, minimaal 13 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobline. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.
  • Gele Koorts; 1 prik. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt ook in Zuid Amerika voor. De gebieden die we aanbieden daar is de kans op malaria gering, doch niet uitgesloten. Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GG en GGD, de huisarts, het AMC in Amsterdam 020 - 566 3800, of tel 0900- 9584 reizigersadvies- en vaccinatiebureau of Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam tel 0900-503 40 90, voor afspraken 010-412 38 88.
Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zelf zorgt voor zijn eigen medicijnen.  Bij de boeking krijg je een lijst toegestuurd met geadviseerde medicamenten om mee te nemen. De actuele informatie op internet vind je op www.tropenzorg.nl
Indien het van belang kan zijn dat in geval van nood de behandelde arts waar ter wereld dan ook, over je medische gegevens kan beschikken, kun je deze plaatsen op www.medlook.nl Deze gegevens zijn enkel door degenen met het juiste password te openen.

Algemeen:

Wat mee te nemen en voorbereiding
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 Kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui of jas, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek, een regenjas of paraplu, een dagrugzakje en een lakenzak zijn de belangrijkste items. Een warme slaapzak is aan te bevelen, ook als je geen trektochten loopt. De jeeptocht over de Andes kan soms bijzonder koud zijn en een warme jas is onmisbaar. Een goede slaapmat isniet echt noodzakelijk, maar kan zeker goede diensten bewijzen. Degenen die aan wandeltochten meedoen wordt aangeraden om voor eigen slaapmatje te zorgen.
Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste verpakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan wel, maar is vaak niet praktisch al laten we de keus altijd aan je zelf. Een zeer uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt op aanvraag naar je opgestuurd of anders nadat we de boeking van je ontvangen hebben.

Reisdocumenten
Voor alle drie de landen geldt dat je geen visum nodig hebt. Het enige waar je paspoort aan moet voldoen, is dat hij na vertrek uit Peru nog minstens zes maanden geldig is.

Verzekeringen

Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij ons afsluiten. Voor meer info over deze verzekering, kun je ons altijd bellen (023 - 5555 200). Indien je zelf ergens een reisverzekering afsluit, of je hebt een doorlopende reisverzekering, zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten.

Peru luxe (4-5 sterren niveau)

15 dagen | € 3380,00

Voor wie veel wil zien en beleven op een zeer comfortabele manier in een de mooiste landen in Zuid Amerika , is deze reis een mooi uitgangspunt. In 15 dagen zie je het koloniale verleden in Arequipa, de traditionele indiaanse way of life in Colca Canyon en Puno en  de rijke Inca cultuur rondom Cuzco en Machu Picchu. Overnachting in hotels die ook veel sfeer en uitstraling hebben.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Alle Inca-wegen leiden naar Cuzco

18 dagen | € 2028,00

Je reist overdag per comfortabele langeafstandsbus langs de zuidkust en over de Andes naar Cuzco. Eerst sta je oog in oog met zeeleeuwen en pinguïns bij de Ballestas Eilanden. Vervolgens vlieg je over de mysterieuze Nascalijnen en heb je een rendez vous met de condors in de Colca Canyon. Je overnacht bij de Indiaanse bevolking op Isla Amantani en ontdekt de Heilige Vallei tussen Cuzco en Machu Picchu.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Peru in Condorvlucht

20 dagen | € 2368,00

Een comfortabele reis vol met avontuur, cultuur en natuur. Eerst de Ballestas Eilanden met vele zeevogels en zeeleeuwen. Vervolgens  vliegen naar de romantische stad Arequipa en alvast wennen aan de hoogte. In de Colca Canyon zal je de machtige condor zien. Per prive auto over de Andes naar Isla Amantani, waar je bij lokale indianen overnacht op het Titicacameer. Na Cuzco met de echte Inca Trail naar Machu Picchu.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Reis langs de toppen van de Andes

24 dagen | € 2998,00

Een reis met een ongekende diversiteit aan landschappen, bevolking en cultuur. Hoewel je door drie landen reist, is het de Andes die de centrale rol speelt in de reis. Een reis voor de wat meer ervaren reiziger, die weet dat je soms wat ongemak voor lief moet nemen om op bijzondere plekken terecht te kunnen komen zoals overnachten bij Indianen op het Isla Amantani of de zeer spectaculaire jeeptocht bij Uyuni.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Peru met Galapagos

18 dagen | € 4498,00

Een combinatie van de mooiste cultuur - en natuurschatten van Zuid Amerika! Zie de machtige condor zweven over de Andes in de Colca Canyon, sta oog in oog met de oude Inca stad Machu PIcchu en wandel tussen de zeeleeuwen, schildpadden en vele vogels op de eilanden van de Galapagos

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden