20 jaar Passaat

Isla Amantani

Vanaf Puno is het ongeveer 4 uur varen over het strakblauwe water van het legendarische Titicaca meer voordat je afmeert bij het kleine eiland Amantani. Onderweg maak je even een stop op de Uros eilanden (zie excursie Uros eilanden).Op Isla Amantani overnacht je bij families thuis in kleine eenvoudige slaapkamers en eet je ook mee met het gezin. Houd rekening met eenvoudige sanitaire voorzieningen.

Het eiland zelf is een oase van rust want er rijden geen auto’s en er zijn geen straathonden. Je kunt er prachtige korte wandelingen maken met indrukwekkende uitzichten over het meer en het eiland, waarbij je regelmatig de lokale bevolking (spinnend) tegenkomt. Tijdens zo’n wandeling krijg je meteen een goede indruk hoe de mensen op dit eiland wonen, werken op het land, werken in de textiel en recreëren.
Twee grote heuvels steken boven het eiland uit en op iedere top vind je elk een pre Inca tempelruïne. Het is de rust, de eenvoud en het directe contact met de mensen van dit eiland die het bezoek tot een bijzondere ervaring maken. Na een vaak schitterende zonsopkomst stap je de volgende ochtend weer op de boot en bezoek je het nabij gelegen Isla Taquile.
Voordat je op de Plaza van het dorpsstaat, moet je echter aardig wat treden omhoog, maar een mooi uitzicht na mooi uitzicht doet de zwaarte van de tocht naar boven vergeten. De bevolking op dit eiland valt vooral op door hun kleding. De vrouwen dragen vele kleuren rokken over elkaar heen met daarboven een rijk geborduurde blouse. De mannen zien er al even charmant uit met hun zwarte colbertjasjes en gebreide‘slaapmuts’ op hun hoofd. Deze mutsen worden door de mannen zelf gebreid en zijn bekend om hun complexiteit en zijn een zeer gewild souvenir. Je kunt ze kopen in de coöperatieve winkel van het eiland. Vergaderen en feesten zijn buiten de dagelijkse werkzaamheden geliefde activiteiten. Er is bijna iedere week wel een reden voor een feestje. De tocht is inclusief transfers, vervoer per boot naar de eilanden en terug naar Puno, overnachting opTaquile eiland, maaltijden op Amantani eiland en een Engelssprekende gids.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.