20 jaar Passaat

Ollantaytambo

De koloniale huizen in dit stadje zijn gebouwd bovenop de incahuizen en het heeft daardoor  het originele stratenplan van een incastad bewaard. Dit geeft het stadje zo zijn geheel eigen sfeer met smalle klinkerstraatjes met koloniale huizen waar vaak oude incamuren zichtbaar zijn. Maar er is meer te zien; er zijn een aantal indrukwekkende Inca bouwwerken te zien, die in de bergen rondom liggen. Het eerste wat opvalt, zijn de terassen en hun enome muren. Bovenop die terrassen vind je de Zonnetempel een groot en imponernd complex, waar de 6 enorme monolieten het meest in het oog springen. 
Vanaf hier heb je mooi uitzicht over Ollantaytambo en zie je aan de andere kant van het dal op een berg een andere unieke Inca ruine, Pinkuylluna. Dit waren de graanschuren van de Inca's en deze zijn uiteraard ook te bezoeken. Er zijn  nog meer Inca ruines in de omliggende bergen, wat vaak mooie dagwandelingen zijn als je daar heen wilt.
Ollantaytambo heeft zoveel Inca ruines omdat het in die tijd een belangrijke stad was waar de Inca Pachacuti zijn paleis had en het stadje een geliefde plek was van de adel om te wonen. Ollantaytambo is ook de enige plek waar de Inca's een veldslag hebben gewonnen tegen de Spanjaarden ten tijde van de conquistadores.
Wie een bijzondere ervaring zoekt, een overnachting bij een lokale indiaanse gemeenschap waar het traditionele weven nog altijd gebeurd zoals ten tijden van de Inca's is vanuit Ollantaytambo ook mogleijk. ( Het kan ook als dagtocht  )Vanaf Ollantaytambo gaat de trein naar Machu Picchu en het startpunt van de beroemde Inca Trail. AL met al is Ollantaytambo een zeer aantrekkelijke plaats om te overnachten. Zie bij hotels en excursies voor uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.