20 jaar Passaat

Chachapoyas

Chachapoyas was jarenlang een afgelegen stad in het noorden van Peru. Maar de ontdekkingen van een oude pre Inca stad Kuelap en vele andere unieke culturele opgravingen, hebben er voor gezorgd dat dit stadje een van de meest aantrekkelijke plaatsen is geworden om te bezoeken in noord Peru. De wegen er naar toe zijn verbeterd en een bezoek aan de Kuélap ruïne uit de Chachapoya cultuur is zeer zeker de moeite waard voor de echte liefhebbers van oude opgravingen want Chachapoyas wordt door archeologen zelfs de ‘archeologische hoofdstad van Peru’ genoemd.
Het stadje gelegen op ongeveer 2000 meter heeft een heerlijk klimaat en is een plezierige plek om te vertoeven. ’s Avonds is de Plaza de Armas vol met mensen die lekker rondjes wandelen over het plein en bijpraten. De drie bekenste archeologische vindplaatsen zijn uiteraard Kuelap, de kleurrijke grafhuisjes van Revash en de iconische ’grafpoppen’ van Karijia.
Er zijn twee wegen vanaf de kust naar Chachapoyas. De zuidelijke route loopt richting Leymebamba en door naar Cajamarca (zie ook info bij Leymebamba). De andere route gaat vanaf Chiclayo via het noorden en beide routes zijn schitterend om zelf)te rijden per huurauto of met auto met chauffeur. 
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.