20 jaar Passaat

Leymebamba

Leymebamba ligt enkele uren rijden (over een slechte weg) ten zuiden van Chachapoyas. De route is erg mooi: je rijdt door een groen landschap en een fantastische kloof. Het dorpje is erg klein, landelijk en ligt mooi. De mensen zijn vriendelijk en iedereen zegt gedag op straat. Er zijn weinig tot geen faciliteiten in Leymebamba, zorg dat je voldoende geld meeneemt.

Het dorpje ligt verscholen tussen steil oplopende berghellingen en de route hier naartoe/hier vandaan voert in vrijwel elke richting door een diepe kloof en is wonderschoon. In de nabije omgeving van Leymebamba zijn de laatste jaren zeer veel overblijfselen gevonden van de Chachapoya-cultuur, die hier bestond vóór de tijd van de Inca’s. De meeste van deze opgravingen zijn alleen te bereiken per benenwagen en/of paard in minimaal twee dagen, hetgeen zeker geen straf is omdat de wandelingen stuk voor stuk erg mooi zijn! De opgravingen variëren van graftombes tot complete steden en religieuze tempels. Ze zijn nog zéér weinig bezocht door toeristen, er hangt een vleug van mystiek rond alle ruïnes, temeer omdat er zo weinig bekend is van het hoe en waarom van de opgravingen. In een aantal graftombes kun je restanten vinden van mummies en weefsels, en ze werden versierd met bijzondere rotstekeningen die ook nog goed te zien zijn. Zie bij excursies een aantal van de vele mogelijkheden vanuit dit dorp.

Op een half uur lopen boven Leymebamba bevindt zich het archeologisch museum, waar een aantal jaren geleden tientallen mummies zijn ondergebracht die gevonden werden in de omgeving.

Vanuit Leymebamba kun je met een privé auto met chauffeur in een of twee dagen in Cajamarca gebracht worden. Overnachting is mogelijk in Celendin, op zes uur van Leymebamba, de totale reis Leymebamba - Cajamarca duurt tien uur. Hemelsbreed is het stuk tot Celendin vrij kort, maar om tot Celendin te komen moet je wel even een ’kloofje’ over; een 3000 meter diepe wel te verstaan! Samen met de fantastische uitzichten vóór het bereiken van de kloof (je rijdt over een hoge bergrug met aan beide kanten uitzichten), vormt de route van Leymebamba tot Celendin met de oversteek van de Valle de Marañon één van de mooiste zo niet de mooiste ritten die je kunt maken in Peru. Eerst moet je over een hoog gelegen gebied, waar je vaak door de mist rijdt, wat ook mooie plaatjes oplevert. Constant heb je uitzicht over onmetelijke diepten en hoewel je de weg aan de overkant van de rivier al snel ziet liggen en het lijkt of je daar in een kwartiertje zal zijn, rijdt je hier pas na een afdaling van drie uur en een stijging van twee uur.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.