20 jaar Passaat

Colca Canyon

Een imponerende canyon die vooral beroemd is geworden doordat je hier condors van zeer dichtbij kunt zien zweven boven de kloof. Ze komen soms op enkele meters over je heenvliegen als je op een van de uitkijkpunten staat.
Maar er is meer te zien; de kloof zelf is een mooi landschap van landbouwterrassen, bergen en een rivier die de kloof heeft uitgesleten. Er zijn hier dan ook een aantal interessante wandelmogelijkheden, zie bij excursies voor de opties. De dorpen zijn hier nog traditioneel, ondanks de groei van het toerisme. Wat opvalt is de lokale kledij, vaak rijk versiert en vooral de karakteristieke bolhoedjes zijn charmant. Er zijn verschillende dorpen waar je kunt overnachten in de Colca Canyon. De grootste plaats is Chivay en hier overnachten de meeste toeristen. Cabanaconda is een aanrader wie de massa's wilt ontwijken en het ligt zeer nabij het beroemde uitzichtpunt, waar je in de ochtend de condors kunt zien en dat bespaart je aardig wat reistijd. Er is ook 1 hotelletje aan de rand van de kloof, bijna naast het beroemde uitzichtpunt, zie bij hotels voor meer informatie en mogelijkheden.

Een bezoek aan de Colca Canyon gaat bijna altijd vanuit Arequipa en altijd als een meerdaagse excursie. Er zijn vele verschillende mogelijkheden om je meerdaags bezoek aan deze beroemde kloof in te vullen. Naast de standaard toer per bus, zijn er ook vele alternatieven mogelijk met wandel- en fietstochten, of een toer waarbij je de andere toeristen zo veel mogelijk misloopt. We hebben een aantal mogelijkheden onder de knop 'excursies' weergegeven, maar er is nog meer mogelijk. Neem gerust contact met ons op, als jouw ideale toer er niet bij staat. Hieronder de 'standaard' Colca Canyon groepstour.

Standaard toer Colca Canyon

Dag 1
Rond de klok van 8 wordt je in de ochtend opgehaald bij je hotel. Nadat alle deelnemers zijn opgehaald, vertrekt de bus richting Colca Canyon. Onderweg maak je een aantal stops en geeft de gids enige uitleg. De eerst stop is bij het natuurreservaat Aguada Blanca en Salinas, een zoutvlakte en meer waar je veel vogels kunt zien als bijv de flamingo, maar ook ander wild life als vicuna's. De tweede stop is bij een politie controlepost waar iets verder een restaurant is waar je wat kunt eten en van de toiletten gebruik kunt maken. Daarna rijden we verder en zien onderweg boerderijtjes waar lama's en alpaca's gehouden wordt en hier wordt ook gestopt. De laatste stop is bovenop de pas op 4.800 meter! Letterlijk en figuurlijk een adembenemend uitzicht op 8 imposante vulkanen rondom. Vanaf hier dalen we af in hoog tempo de Colca Canyon in naar Chivay op 3.600 meter hoogte gelegen, waar je dan zo rond 13:30 aankomt. 
De middag is vrij, zodat je op eigen gelegenheid de omgeving kunt gaan verkennen of je ontspant wat in de tuin van je hotel oid. Later in de middag ( enkel als je in Chivay of Yanque overnacht ) wordt je opgehaald met de bus voor een bezoekje aan de warmwaterbronnen van La Calera. 

Dag 2
Het is vroeg opstaan vandaag, want rond 07:00 wordt je opgehaald om met de bus naar Cruz del Condor, het uitzichtpunt om de condors te zien opstijgen vanuit de kloof. Ze maken gebruik van de thermiek die in de ochtend in de kloof ontstaat en dat maakt het dat je bijna met 100% zekerheid kunt zeggen hoe laat de condors voorbij komen bij Cruz del Condor. Ze komen vaak enkele meters boven je hoofd over of langszij vliegen.  Naast het aanschouwen van de 'Koning van het Luchtruim', zijn ook de uitzichten op deze kloof vanuit hier indrukwekkend. Als de condors hoog in de lucht verdwenen zijn, rij je met de bus weer in anderhalf uur weer terug naar Chivay, met een paar stops onderweg bij div. uitzichtpunten. 
Om 14:30 vertrekt de bus voor de terugreis naar Arequipa en volgt dan gedeeltelijk een iets andere route met uitkijkpunten bij de vulkanen Hualca Hualca, Ampato en Sabanacaya. Om 17:30 is de aankomst in Arequipa bij het Santa Cantalina klooster. Vanuit hier ga je op eigen gelegen terug naar je hotel.

NOOT: Op deze laatste dag van je bezoek aan de Colca Canyon kan je vanaf Chivay per OV bus of prive vervoer doorreizen naar Puno aan het Titicaca meer. Dit is vaak handiger, want het bespaart je een reisdag, tenzij je na Arequipa een andere plaats zou willen bezoeken ( Cuzco of Lima bijv. ) De bus vertrekt om 13:15 en komt om 18:30 ( direct bus ) of 19:30 ( toeristenbus met stops onderweg ) aan. 

Zie bij 'excursies' voor diverse alternatieven voor deze Colca Canyon toer.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.