20 jaar Passaat

Heilige Vallei

De Heilige Vallei met zijn vele ruïnes, oude inca terrassen, mooie bergen en vele traditionele mensen, We kunnen onmogelijk alle mogelijkheden en combinatie’s opnoemen, maar zullen er hier een aantal aanstippen. In overleg met jouw, stellen we een programma samen:

Pisac markt rondom het plein en de nabij gelegen ruïnes. De ruïnes zijn zeer bijzonder, erg verfijnd en zeer mooi gelegen op een bergkam. Vlakbij zijn er ook nog Inca graven te bekijken. De wandeling vanaf Pisac naar de ruïnes is een aantrekkelijke dagwandeling met vele mooie uitzichten. De officiele marktdagen zijn dinsdag, donderdag, en zondag, wanneer de lokale bevolking ook hun producten verkopen als groente en fruit. Op alle andere dagen bestaat de markt voornamelijk uit textiel, keramiek en dergelijke. De markt is dan wel rustiger om te bezoeken, maar bestaat dan wel voornamelijk uit stalletjes die aan toeristen verkopen.

Chinchero zondags markt, wordt minder door toeristen bezocht en is daardoor beslist authentieker dan de markt in Pisac. De kerk van het dorp is ook een aanrader!

Ollantaytambo, een oud Inca dorpje met veel traditioneel geklede inwoners met een imposant inca fort nabij gelegen vanuit waar je een mooi uitzicht over de vallei hebt. Het dorpje straalt een goede sfeer uit, je ziet veel spaanse huizen die bovenop de Inca huizen zijn gebouwd waardoor het stratenplan van de Inca’s bewaard is gebleven. Je ziet er ook nog bijna iedereen in traditionele kleding.

Salinas, honderden zoutpannen waar de Inca’s hun zout vandaan haalden. De zoutpannen worden nog steeds gebruikt. Salinas wordt weinig bezocht, wat naar ons idee onbegrijpelijk is. Zeer de moeite waard met spectaculaire uitzichten!

Moray, de Inca’s experimenteerden op deze plek met het verbouwen van gewassen. Het is een fascinerend gezicht mede door zijn afwijkende komvorm van terrasbouw. Vanuit hier kun je eenvoudig naar Maras waar je een archeologische vindplaats kunt bezoeken waar nog volop aan de opgravingen gewerkt wordt. We raden aan om Salinas met Moray/Maras per fiets of squad te doen als excursie, erg leuk om te doen.

Een aanrader is om per privé auto met chauffeur of per huurauto een meerdaagse tocht te maken langs Salinas, Moray, Maras, Urubamba, Ollantaytambo en Pisac en/of Chinchero.( als dat met een marktdag is te combineren. Vanuit OIlantaytambo gaat een trein naar Machu Picchu en het beginpunt van de klassieke Inca Trail ( 2 of 4 dagen trek ). 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.