20 jaar Passaat

Manu National Park

Manu National Park wordt wereldwijd gezien als één van de ongerepte plekjes op aarde. In 1977 werd dit park opgericht als ’Manu Biosphere Reserve’. Er werd een gesloten reservaat gecreëerd waar alléén biologen en onderzoekers toegang krijgen, en twee aanliggende zones: één waar toeristen worden toegelaten en één waar ook bewoning toegestaan is. In 1987 werd Manu uitgeroepen tot ’World Heritage Site’, en het behoort nu tot de 200 belangrijkste ecosystemen.

Het grondgebied van het Manu Park beslaat 1,881,200 hectare en is daarmee ongeveer zo groot als de helft van Zwitserland. Het bestaat uit twee stroomgebieden van rivieren: de Alto Madre de Dios en de Manu.

Er bestaat geen ander natuurpark in de wereld dat zo rijk is aan plant- en diersoorten. Meer dan 1000 soorten vogels zijn tot nu toe geïdentificeerd, en meer dan 15000 plantsoorten. Dertien apensoorten, waaronder de kleinste aap soort de Pygmee Marmoset en de enige apensoorten dat ‘s nachts leeft. Dan hebben we het nog niet over de miljoenen soorten insecten, waarvan een groot gedeelte nog niet eens benoemd is. Manu is één van de weinige plekken waar gezonde populaties jaguars, tapirs, miereneters, reizenotters en zwarte kaaimannen voorkomen in onverstoorde leefomgevingen.Dankzij de erg kleine menselijke populatie in de regio (die nog de oorspronkelijke jachttechnieken hanteren) hebben dieren weinig angst voor de mens. Dat geeft de bezoeker de mogelijkheid de dieren te aanschouwen op hun natuurlijke leefwijze.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.