20 jaar Passaat

Isla Taquile

Tijdens de Spaanse overheersing werd dit eiland als gevangenis gebruikt, maar die tijd ligt gelukkig lang achter ons. Maar Taquile is nog altijd een uniek eiland, waar de loikale stam hun eigen cultuur met trots uitdraagt en in stand houdt. Het meest opvallende zijn de mannen die vaak al lopend en breiend over het eiland lopen  in hun traditionele wit zwarte outfit en hun kenmerkende roodwitte, zelfgebreide 'slaapmuts'. 

Alleen de mannen mogen breien en hun breitechniek is een van de meest complexe die er is. Maar de vrouwen met hun traditionele zwarte cape over hun hoofd zijn ook zeer bedreven met textiel en dan vooral op het gebied van weven en borduren. Beide worden door Unesco als bijzonder gezien en staan op de lijst van Meesterwerken van het Oralen en Immateriele Erfgoed.

Uiteraard kan je dit hoogwaardige textiel kopen in de cooperatieve winkel op het eiland. Op het eiland zal je geen honden, katten of auto's tegenkomen en dat maakt het een van de stilste plekken om te bezoeken in Peru. Wie hier overnacht, kan ' s nachts een schitterende sterrenhemel zien, als het onbewolkt is, wat in onze zomermaanden vaak  het geval is.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.