20 jaar Passaat

Huaraz

Huaraz is de belangrijkste uitvalsbasis voor klim- en trektochten in Peru. Dit stadje ligt op meer dan 3000 meter hoogte tussen de westelijke Cordillera Negra, de sneeuwvrije ’zwarte Cordillera’ met toppen van 5000 meter hoogte, en de oostelijke Cordillera Blanca. In deze ’witte Cordillera’ bevindt zich, naast toppen van 6000 meter, de hoogste berg van Peru, de Huascarán, met 6768 meter. Tussen de bergreuzen liggen lieflijke valleien met bromelia’s, lama’s, honderden jaren oude quenual-boompjes en azuurblauwe bergmeren. Peruanen noemen de Cordillera Blanca liefkozend ’la Suiza Peruana’, het Peruaanse Zwitserland. Het gebied is een waar paradijs voor bergwande­laars. Het stadje is jammergenoeg door de vele aardbevingen die het gebied geteisterd hebben niet echt aantrekkelijk maar het is wel een gezellige plek waar de vele bergbeklimmers elkaar ontmoeten. Je kunt wel een bezoek brengen aan de zeer uitgebreide, kleurrijke markt. Elke dag dalen indianen uit de bergen af om hun waar te verkopen: fruit, groente en kruiden. Bij de plaatselij­ke kwe­kerij aan de rand van het stadje kun je je te goed doen aan een heerlijk maaltje forel en ook hier is er, zoals vaak in Peru, parade na parade te zien. ’s Avonds bieden de bars of peñas voldoende vertier. Houd rekening met het feit dat een bezoek aan de Cordillere Blanca het beste te doen is in de droge tijd die loopt vanaf mei tot en met september want in de regentijd zijn de paden moeilijk begaanbaar.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.