20 jaar Passaat

Cajamarca

Cajamarca was een belangrijke stad van het Inca-rijk. Het is beroemd als de plaats waar het allereerste (dramatische) contact plaatsvond tussen Pizarro en de toenmalige Inca-keizer Atahuallpa; de Spanjaarden versloegen de Inca’s in een kort, bloedig, eenzijdig gevecht en namen Atahuallpa gevangen.
Ze beloofden hem vrij te laten in ruil voor een kamer vol met goud en zilver, hetgeen daadwerkelijk vanuit het gehele Incarijk naar Cajamarca werd vervoerd.
Atahuallpa werd echter nooit vrijgelaten en later zelfs vermoord. De stad werd met de grond gelijk gemaakt en daarvoor in de plaats bouwden de Spanjaarden mooie statige gebouwen en kerken om hun superioriteit te doen gelden.
Deze kolonialen gebouwen domineren nog altijd in deze stad. De San Francisco kerk en de Kathedraal zijn hier voorbeelden van; kerken met een dergelijk fraai exterieur vind je vrijwel nergens in Zuid Amerika. Ook het centrale plein is mooi en bijzonder groot. Het enige overgebleven Inca-bouwwerk in Cajamarca vormt de beroemde Cuarto de Rescate, waar Atahuallpa gevangen gehouden werd.
Vanuit Cajamarca kunnen een aantal leuke excursies en mooie wandelingen gemaakt worden. Ook kan Cajamarca de toegang vormen voor het uiterste noorden van Peru: het Chachapoya-gebied. Met een huurauto ( evt met chauffeur) is een schitterende tocht te maken naar Leymebamba, door de Marañon-Vallei. 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.