20 jaar Passaat

Trujillo

De derde grootste stad na Lima en Arequipa met 750.000 inwoners. Deze stad gelegen aan de kust van Peru straalt een plezierige koloniale sfeer uit. Trujillo is een schone en rustige stad met her en der verspreid imposante koloniale gebouwen zoals Hotel Libertador op de Plaza de Armas en de Palacio Iturregui met zijn opvallende blauwe kleur. Enkele gebouwen zijn nog op dezelfde wijze ingericht als honderd jaar geleden en zijn dan ook zeker een bezoek waard. Bijzonder is het Casinelli Museum, een privé-museum met een ongelooflijke hoeveelheid voorwerpen van keramiek. ’s Avonds kun je wandelen over de mooi verlichte Plaza de Armas en het lokale bier ’pilsener Trujillo’ proberen op een gezellig terrasje met live muziek. Mocht je geluk hebben dan kun je op zondag wel eens een voorstelling zien van de wereldberoemde ’Paso paarden’ die met hun speciale pas door Trujillo stappen. Trujillo is het centrum van een uitgebreid aanbod aan overblijfselen van zéér interessante pre-inca culturen. Slechts enkele voorbeelden van interessante ruïnes in de omgeving zijn de piramides van de zon en de maan uit de Moche Cultuur en de ruines van Chan Chan uit de Chimu cultuur. Archeologen zijn hier nog dagelijks bezig met hun uitgravingen en bij tijd en wijle wordt er weer een nieuw complex ontdekt. Het strand van Trujillo is niet zo aantrekkelijk voor een bezoekje maar het vlakbij gelegen Huanchaco is absoluut een aanrader. Zie bij excursies voor meer informatie.

Er is een vliegveld in Trujillo met dagelijkse vluchten vanen naar Lima en verder zijn er regelmatig vluchten naar Piura (in het noordenvan Peru), Iquitos (in de Amazone) en Chiclayo.

Er zijn heel veel verschillende busmaatschappijen met een busverbinding langs de kustlijn vanaf Lima naar het noorden met de grens van Ecuador over de panamericana highway. Vrijwel alle bussen stoppen ook in Trujillo en vanaf Lima is het ongeveer 8 tot 10 uur reizen en helemaal naar de grens tot aan Tumbes is het vanaf Trujillo nog 15 uur reizen.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.