20 jaar Passaat

Tambopata National Reserve

Tambopata national reserve ligt grofweg tussen de stad Puerto Maldonado en Bolivia in het Amazone bekken. De stad Puerto Maldonado wordt ook wel de 'jungle hoofdstad' van Peru genoemd omdat het zo eenvoudig per vliegtuig te bereiken is en daardoor zeer toegankelijk maakt om het nabij gelegen regenwoud van Tambopata te bezoeken. (jungle is enkel het zeer dichte regenwoudgedeelte voornamelijk langs rivieren en meren).  Het park biedt een grote verscheidenheid aan vegetatie, dieren en insecten, zoals je kunt verwachten van een regenwoud. Vanuit een van de vele lodges waar je kunt verblijven, ga je in kleine groepen per boot of te voet met een ervaren gids de wonderen van het regenwoud ontdekken en er is veel te zien, te beleven en te horen. We raden aan om minimaal 3 nachten hier te verblijven, maar langer is altijd beter. Bekijk onder de knop 'Hotels' de lodges. Er is keus genoeg! van elke lodge is een uitgebreid dag tot dat beschrijving opvraagbaar van de programma's die ze aanbieden. Bekende hoogtepunten van dit park zijn de reuzeotter en de clay licks waar papagaaien en ara's komen om van de miniraalrijke klei te eten ( om giftige stoffen in hun dieet te neutraliseren). In dit regenwoud komen ook bijzondere dieren voor als de jaguar, maar de kans op het zien van dergelijke dieren is erg klein. Daarvoor moet je heel diep het park in, wat enkel mogelijk is vanuit Tambopata Research Centre lodge.

De lodges die je onder de knop HOTELS vind, zijn met zorg geselecteerd. Zo hebben we geen lodges opgenomen die zeggen Eco te zijn, maar het naar onze maatstaven beslist niet zijn... Om een voorbeeld te geven: lodges die in hun excursieprogramma's naar 'Monkey Island' gaan, bieden we niet aan. Monkey Island is een eiland in de rivier waar vele verschillende apansoorten 'gedumpt' zijn die in de het regenwoud gevangen genomen zijn. Omdat er uiteraard te weinig voedsel op dit riviereiland is voor al deze apen, worden deze gevoerd, al dan niet door de bezoekende toeristen. Monkey Island is niet meer dan een slechte toeristenattractie, verpakt als 'jungle excursie' en worden vaak aangeboden door goedkope lodges.

Kan je niet kiezen of twijfel je hevig waar je wil gaan overnachten en welk regenwoud je wilt gaan bezoeken; Vraag onze aanvullende informatie: welk regenwoud en lodge is het beste ( voor mij ) ? Of bel met onze specialist.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.