20 jaar Passaat

Puno

In de stad Puno is niet zo heel veel te zien, maar de markt is wel een bezoekje waard. Door de hoogte van 3830 meter is het er na zonsondergang wel heel koud maar dat weerhoudt de jeugd van Puno niet om ’s avonds te flaneren door de hoofdstraat van de stad waar je vele lekkere restaurantjes kunt vinden. Puno is het beginpunt voor boottochten over het strakblauwe Titicacameer met bezoeken aan de bekende eilanden; de drijvende Uros eilanden, Taquile en Amantani eiland. Vanaf Puno is een bezoek aan de Uroseilanden eenvoudig te combineren met een bezoek aan Isla Amantani en Isla Taquile. Zie onder excursies voor meer informatie. Een andere bezienswaardigheid iets buiten Puno is Sillustani. Een begraafplaats van een beschaving van ver voor de Inca tijd die zich kenmerkt door de vele graf torens die uitrijzen boven de hoogvlakte.

Er zijn een aantal vluchten van en naar Juliaca, een stad die op ongeveer een uur rijden van Puno ligt. Vluchten gaan naar Arequipa en Lima. Transfer van en naar het vliegveld zijn goed te regelen.

De wegen van en naar Puno zijn in een niet al te beste staat, hoewel de weg naar Cuzco stukken verbeterd is. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden kan de bus de reis nu in zeven uur doen in plaats van in twaalf uur. Ook de weg naar Arequipa is sterk verbeterd. Reizen met de bus naar Bolivia is ook een mogelijkheid vanuit Puno. De grens is maar drie uur rijden vanaf Puno en vijf uur later kun je in La Paz zijn.

Geen zin in de bus dan is er ook de mogelijkheid om de trein te nemen. Er is een dag trein naar Cuzco (tien tot twaalf uur). Reserveren van te voren is wel aan te raden omdat het een populair vervoermiddel is en deze trein niet iedere dag rijdt. Wij reserveren altijd eerste klassetickets waarbij je verzekerd bent van een zitplaats.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.