Passaat op Facebook Passaat op Twitter
Calamiteitenfonds SGR ANVR
Argentinie
Home>Bestemmingen>Argentinie

Argentinie

 De Spanjaarden noemden het ooit Het Land van Zilver ( Argentum ) maar voor de reiziger is het een land met gouden mogelijkheden. De vele spectaculaire landschappen en natuurfenomenen die dit land herbergen, zijn slechts het spreekwoordelijke topje van de ijsberg.  In het zuiden, beter bekend als Patagonië, sta je oog in oog met zeeolifanten, pinguïns, walvissen en guanaco's.
Alleen heeft Argentinië een klein nadeel, de afstanden tussen de interessante plaatsen is enorm. Dat vraagt een goede planning, maar verbindt goed en wat niet?  Hoe lang moet je ergens voor uit trekken, voordat je weer verder reist? En hoeveel gletsjers moet je zien? Dat weten wij als geen ander, we kennen Argentinië al sinds 1999 en kennen alle 'tips en tricks' om een reis samen te stellen die een goede balans vormt tussen goede prijs en een maat gesneden programma.


Praktische informatie

Klimaat:
Het klimaat is bijzonder uiteenlopend in Argentinië, temeer daar het land bijzonder groot is en verschillende klimaatzones kent. In het zuiden, ook wel Patagonië genoemd, is het zeer wisselvallig (4 seizoenen in een dag is heel normaal) en onstuimig. Wind krijgt een heel andere betekenis als je hier geweest bent. In onze zomermaanden (daar winter) kun je in dit gebied nauwelijks reizen door de sneeuwval en de lage temperaturen. Enkel van oktober tot aan mei is het reisseizoen, waarbij de beste maanden van november  tot en met maart zijn. Het is dan tevens hoogseizoen in deze streek en gezien de toenemende populariteit, is het aan te raden om (ver) van te voren te reserveren, met name geldt dit voor binnenlandse vluchten.
Ten noorden van Buenos Aires is het een ander verhaal. Daar is de betere reistijd in hun winter, onze zomer dus. Door de hoge temperaturen in de zomer, is het in de winter veel aangenamer. In de regio Salta is het in de maanden december tot februari de regentijd en kunnen wegen soms moeilijk begaanbaar zijn. Je kunt in het noorden eigenlijk het hele jaar door reizen, al is het er in de Argentijnse winter aangenamer.
De westkant van Argentinië bestaat uit de Andes en wordt de temperatuur in grote mate bepaald door de hoogte waar je je bevindt. Het regent in deze streek niet veel, de meeste buien vanaf de Grote Oceaan komen de Andes niet over. Alleen in het zuiden, waar de bergen lager zijn, is er meer kans op regen.
Het is overigens een misverstand dat het veel regent in het Argentijnse deel van Patagonië; het weer is erg veranderlijk wat inhoudt dat er wel eens een buitje kan vallen. (de Chileense kant is een ander verhaal)

Geld: 
Op je reis kun je het beste je pinpas meenemen. Je kunt praktisch in elke stad en plaats wel een pinautomaat vinden. Dit is veruit de goedkoopste, veiligste en eenvoudigste manier. Je moet er wel voor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat. Sinds 2008 is het zo dat de geldautomaten van de meeste banken in Argentinië slechts 300 ARS (Argentijnse pesos) per keer distribueren.
Een bedrag in US Dollars cash kan erg gemakkelijk zijn. Creditcards kunnen wel gebruikt worden in grote steden, maar de commissie die je per transactie betaald is vrij hoog. Travellers Cheques zijn niet aan te raden, je kunt ze nauwelijks ten gelde maken en de commissie is bijzonder hoog (10% of meer). Hoeveel geld je moet meenemen hangt sterk af van je eigen uitgavenpatroon, de genoemde bedragen zijn minimum bedragen en het is verstandig om extra geld mee te nemen voor souvenirs, fooien en dergelijke.
Het minimum bedrag waar je per week op moet rekenen is rond de € 200,= p.p voor Argentinie  Dit bedrag besteed je aan entrees, excursies, eten en drinken, taxi’s  en waskosten voor je kleding en dergelijke zaken.

Vluchten:
Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Argentinie. Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden en prijzen hier weer te geven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we bekijken wat er beschikbaar is voor welke prijs. Het plannen van een reis begint bij het begin en dat is dus de vlucht heen ( en weer terug). Dit wordt helaas vaak vergeten, wat soms zeer vervelende gevolgen kan hebben..

Tevens bekijken we wat een ’slim ticket’  is voor je reis. Een ’slim ticket’  maakt je reis een (heel) stuk goedkoper, al kan een dergelijk ticket in eerste instantie (wat) duurder lijken.  Met een ’slim ticket’ wordt je reis zoveel goedkoper dat het je op het totale reissom ( vluchten plus landarrangement ) veel geld kan besparen, tot soms enkele honderden euro’s tov de allergoedkoopste losse retourvlucht.

Van de klanten die zelf een los ticket hebben gekocht op internet en daarna bij ons de reis aanvragen, blijkt 90% een ’verkeerd ticket’  gekocht te hebben voor hun reiswensen. Dat is bijzonder jammer, want de reis in het land zelf wordt daardoor vaak onnodig (veel) duurder en meestal ook met verlies van vakantiedagen ivm onnodig extra reistijd.
Wij kijken altijd naar het geheel van je reis, omdat je op die manier vaak een betere reis krijgt, voor een betere prijs ! En dat lijkt ons best wel slim. 

We kunnen van elke luchtvaartmaatschappij tickets voor je reserveren.Aan deze reserveringen zitten GEEN verplichtingen en sommige reserveringen kunnen we tot 2 weken voor vertrek kosteloos vasthouden. Je mag een dergelijke reservering dus ook kosteloos wijzigen en annuleren.
Het grote voordeel is dat je van te voren weet waar je aan toe bent, hoeveel het kost en we kunnen een precieze prijsopgave maken. Iedereen weet dus waar die aan toe is en dat maakt het een stuk eenvoudiger.

NOOT: Passaat verre reizen verkoopt GEEN losse vluchten, ook niet  met een starterspakket. Wij verkopen enkel vluchten in samenhang met een reisarrangement.

Hoogseizoen
Voor degenen die in het hoogseizoen gaan wordt geadviseerd om ver van te voren te reserveren, liefst 4 maanden voor vertrek voor het zomerseizoen en 6 maanden voor vertrek voor degenen die rond de kerst weg willen. Hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt en de goedkoopste tickets zijn altijd als eerste weg.
Elk jaar moeten we klanten teleurstellen, omdat er geen betaalbare tickets meer te krijgen zijn op sommige vertrekdagen.

Inentigen en medicijnen
Voor Chili en Argentinië worden de volgende inentingen geadviseerd: (dit hangt sterk af welke gebieden je bezoekt)

  • Typhus; 1 prik, minimaal 3 weken voor vertrek. Geldigheid; 3 jaar.
  • DTP; 2 prikken met 1 maand tussen beide prikken. Geldigheid 15 jaar. Na 15 jaar 1 herhalingsprik.
  • Hepatitis A (Geelzucht); 1 prik gammaglobline. Geldigheid is afhankelijk van de dosis. 6 weken tot 3 maanden. Een andere mogelijkheid is Havrix; 2 prikken. Geldigheid 10 jaar.
  • Gele Koorts; 1 prik. Geldigheid 10 jaar.

Malaria komt ook in Zuid Amerika voor, echter de kans in Argentinië is zeer gering. Voor precieze informatie over malaria en andere medische voorzorgsmaatregelen, adviseren we je altijd contact op te nemen met de plaatselijke GG enGGD, de huisarts, het AMC in Amsterdam 020 - 566 3800, of tel 0900- 9584 reizigersadvies-en vaccinatiebureau
of Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam tel 0900-503 40 90, voor afspraken 010-412 38 88
Bij de boeking ontvang je een lijst met geadviseerde medicamenten om mee te nemen.

Algemeen  

Wat mee te nemen en voorbereiding
Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig zelf met je bagage moet sjouwen. Je doet jezelf geen groter plezier door niet te veel mee te nemen. Een mooi streefgewicht is 12 kilo. Overigens geldt voor de binnenlandse vluchten in Argentinië een maximum gewicht van 15 kilo. Aan kleding hoef je niet al te veel mee te nemen, aangezien je in een aantal hotels je kleding goed kunt laten wassen.
Zomerkleding, een warme trui, een lange broek, toiletartikelen, een handdoek,  een dagrugzakje en een wind- en regendicht jack zijn de belangrijkste items. Een paar stevige wandelschoenen met een goede grip en steun zijn een onmisbaar bezit. Dit alles kun je het beste pakken in een roltas evt. met schouderband, of rugzak zonder buitenframe. Een koffer kan wel, maar is vaak niet praktisch al laten we de keus altijd aan je zelf. Een zeer uitgebreide checklist wat handig is om mee te nemen, wordt op aanvraag naar je opgestuurd of anders nadat we de boeking van je ontvangen hebben.

Reisdocumenten
Voor beide landen geldt dat je geen visum nodig hebt. Het enige waar je paspoort aan moet voldoen, is dat hij na vertrek uit Argentinië nog minstens zes maanden geldig is.

Verzekeringen
Voor al onze reizen is een reisverzekering verplicht. Je kunt deze bij diverse (online) aanbieders zelf eenvoudig afsluiten. Er is tegenwoordig een veelheid aan verschillende pakketten en mogelijkheden, maar zorg er in ieder geval voor dat de medische kosten tegen kostprijs verzekerd zijn.
Een annuleringsverzekering hoeft niet, maar we adviseren het je wel af te sluiten. In de regel dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na facturering te worden afgesloten! Ook voor annuleringsverzekeringen zijn vele online aanbieders.

Patagonie Luxe (4-5 sterren niveau)

18 dagen | € 4798,00

Na het kosmopolitische Buenos Aires, duik je eerst de ruige wildernis in van Patagonie, maar zonder concessies te doen aan comfort. Na de boottocht langs de imponerende gletsjer Perito Moreno in El Calafate, trek je per huurauto naar het prachtige Torres del Paine, mooiste park van Zuid Amerika. Na Ushuaia met unieke excursies, lekker opwarmen bij de subtropische watervallen van Iguazu.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Patagonisch Avontuur

19 dagen | € 2280,00

Ervaar de uitgestrektheid, ruigheid en desolaatheid van Patagonie. Maak een self drive rond de  7 meren bij Bariloche, wandel naar de onwaarschijnlijke rotspieken van Fitzroy in El Chalten, Zie gigantische brokken ijs afbreken bij de gletsjers bij El Calafate en ervaar het einde van de wereld in Ushuaia aan het beroemde Beagle kanaal.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

De Zuid Amerikaanse woestijn

19 dagen | € 2980,00

Een ideale ( onze ) zomerreis, enkel zon in deze regio. Ontdek de Atacamawoestijn bij San Pedro en trek verder over de Andes naar Uyuni door desolate landschappen. Via het nog onbekende Tupiza met nog meer verbluffende landschappen naar het noordwesten van Argentinië en ontdek per huurauto deze regio met gezellige koloniale Andesstadjes als Humahuaca en Purmamarca.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Eindeloos ijs

21 dagen | € 2848,00

Het mooiste gedeelte van Patagonie ervaren op de beste manier; per huurauto en te voet. Maak een autotocht over een stuk van de beroemde Camino Austral, tussen Coyhaique en het idyllische Guadal, met uitzicht over de mooiste meren in Chili. Daarna trek je verder zuidwaarts, naar de wereld van gletsjers in El Calafate en ruige berglandschappen met de mooiste bergwandelingen in Torres del Paine, de W-trek.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Op kaaimannenjacht met de gauchos

19 dagen | € 3580,00

Het noorden van Argentinië is het beste in onze zomer te bereizen, het is daar dan heerlijk rustig en zonnig weer. Verken  uitgebreid de wonderlijke landschappen per self drive rondom Salta. Daarna naar het land van de gaucho's, waar je in Esteros de Ibera de ongekende rijke fauna van dichtbij kunt ervaren. Als laatste een spetterend slot, de watervallen van Iguazu met een leuke omweg via ruines van San Ignatio de Mini.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

IJsbergens met tropische watervallen

23 dagen | € 4018,00

Het mooiste van Patagonie zien en eindigen met strand, dat is deze reis. Geniet van de pinguins, walvissen en veel ander wild life in Peninsula Valdez. Maak  de mooiste wandelingen in Torres del Paine, vanuit comfortabele lodge en zie enorme stukken ijs afbreken bij Perito Moreno in El Calafata. Vervolgens 'opwarmen' bij de watervallen van Iguazu en het Copacabana strand in Rio de Janeiro.

Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan
Zie dag tot dag reisplanning (PDF) Deze steden toevoegen aan mijn reisplan

Mijn reisplan

Steden

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; “geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn.” Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: “een complete reis voor een complete prijs”. Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

SGR ANVR Calimiteitenfonds 20 jaar Passaat

Bestemmingen

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Naam*
Telefoon*
Datum
Tijd
Betreft
Verzenden

Verstuur reisplan

 

* Velden met een * zijn verplicht.

Voorletters *
Geslacht
Achternaam *
Adres
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Indicatie vertrekdatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Aantal dagen *
Aantal personen *
Budget pp incl vlucht *
Comfort hotels *
Opmerkingen
Verzenden