20 jaar Passaat

Humahuaca

Deze zeer sfeervolle stad ligt aan de Rio Grande heeft meer dan 6000 inwoners, maar op de een of andere manier lijken het er veel minder te zijn. Deze stad bestaat bijna uit enkel koloniale stijl huizen, smalle straatjes met kinderhoofdjes, mooie kerkjes, prachtige adobe gebouwen en een alleraardigste plaza, met een typerende adobe kerk in Californische stijl. Maar dat is niet eens het meest bijzondere aan deze kerk. Elke dag om 12:00 uur komt er uit de toren een gietijzeren pater te voorschijn die op mechanische wijze de omstanders zegent.
Je merkt aan deze stad dat je niet al te ver meer van Bolivia verwijderd bent. De lokale bevolking bestaat voor een substantieel gedeelte uit indianen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio en een van de weinige plaatsen in Argentinie waar dat het geval is.
Een andere reden om naar deze plaats te gaan is de prachtige route over de weg vanaf Salta en Jujuy. De Quebrada del Humahuaca is een van de mooiste in de omgeving met grillige rotsformaties in onwerkelijke kleuren en dat voor vele kilometers lang.

Als je nog verder naar het noorden rijdt, dan kan je het kleine maar schitterend gelegen Iruya bezoeken. De route er naar toe is alleen al de moeite waard. Volg je de hoofdweg richting Bolivia, dan kan je bij Abra Pampa afslaan naar het begin van Ruta 40, een fenomeen in Argentinie. zie voor meer informatie over routes en mogelijkheden bij ’Salta self drives’

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.